Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έφη βιτριόλι ποινή: Η πρόταση του εισαγγελέα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφη βιτριόλι ποινή: Η πρόταση του εισαγγελέα

Έφη βιτριόλι ποινή: Να παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη Έφη ζητάει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Να παραπεμφθεί σε δίκη για ανθρωποκτονια, η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, πρότεινε ο Εισαγγελέας κ. Νούλης. Πιο αναλυτικά, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας κ. Νούλης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα, βασισμένος μεταξύ άλλων στα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της κατηγορούμενης σε δίκη την έχει το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του.

Απολογία 36χρονης:”Είχα αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα, ήθελα μόνο να την πονέσω”

“Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω”, είπε η 36χρονη κατηγορούμενη στην συμπληρωματική απολογία που έδωσε πριν από τέσσερις ημέρες, για την επίθεση με βιτριόλι . Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη, με τον δικηγόρο της Ιωάννας να αναφέρει ότι αυτή δεν γίνεται δεκτή από το θύμα και την οικογένειά της. Η προσωρινά κρατούμενη γυναίκα επέλεξε να μιλήσει στη δικαστική λειτουργό επί της ουσίας, καθώς τον περασμένο Ιούνιο, που μετά τη σύλληψη της βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, είχε κάνει χρήση του δικαιώματος σιωπής.

Η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το θειικό οξύ, ενώ δήλωσε μετανιωμένη για τις πράξεις της σε βάρος της Ιωάννας ζητώντας “ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου”. Όπως φέρεται να είπε η 36χρονη, γνώριζε την παθούσα από φιλικό κύκλο αρκετά χρόνια πριν.

Η Εφη είχε συνεργό;

Η απολογία δεν ικανοποίησε την άλλη πλευρά, αφού σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, δικηγόρο της Ιωάννας, οι απαντήσεις ήταν ελλιπείς, ενώ θεωρεί εξαιρετικά πιθανή την ύπαρξη συνεργού, ο οποίος και έδωσε στην 36χρονη το οξύ. “Το βασικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι και που μίλησε η κατηγορούμενη, στην ουσία δεν είπε τίποτα. Ήταν σαν να είχε αποστηθίσει μία σελίδα και απλά πήγε να την πει στην κυρία ανακρίτρια. Δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα.

“Δεν απάντησε καθόλου στην ερώτηση από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό”

Δηλαδή, δεν απάντησε για ποιο λόγο έκανε τη συγκεκριμένη πράξη. Η απάντηση ήταν ότι υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με την Ιωάννα το οποίο δεν το αναφέρει, με αποτέλεσμα να μη το γνωρίζουμε και εμείς. Επίσης δεν απάντησε καθόλου στην ερώτηση από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Εμένα πραγματικά μου δημιουργεί ερωτηματικά στο αν υπάρχει συνεργός. Θεωρώ λοιπόν ότι από τη στιγμή που δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση, προφανώς υπάρχει κάποιος συνεργός που γνώριζε για το τι χρήση επρόκειτο να κάνει με το καυστικό υγρό που την προμήθευσε”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Λύτρας, οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν με ποιο τρόπο έφτασε στα χέρια της 36χρονης το βιτριόλι και επιμένει ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει και όχι να τραυματίσει την Ιωάννα, όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, ενώ δεν είπε λέξη για τις συσκευές παρακολούθησης.

“Στην απολογία της έχει αναφέρει ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού δεν ήτανε μεγάλη και ότι δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το καυστικό υγρό. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση διότι έχουμε ένα άτομο το οποίο έκανε παρακολουθήσεις, είχε προμηθευτεί GPS, το είχε βάλει στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, είχε γίνει η σκιά της. Είχε προμηθευτεί περούκα, το τηλέφωνό της δεν ήταν ελληνικό για να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι αυτή η γυναίκα με αυτή την οργάνωση δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το συγκεκριμένο καυστικό υγρό;” αναρωτιέται ο συνήγορος της Ιωάννας.

Δείτε ακόμη:

Προθεσμία 15 ημερών για να απολογηθεί ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης
Τραγωδία στον Χολαργό: Νεκρός άνδρας που έπεσε από μεγάλο ύψος
“Καμπανάκι” από Γκάγκα: Εχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις