Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το κινητό: 4 τρόποι που θα το απολυμάνουν εύκολα
PLUS

Πώς να καθαρίσω το κινητό: 4 τρόποι που θα το απολυμάνουν εύκολα

Πώς να καθαρίσω το κινητό: Κάντε το smartphone σας να λάμπει!

Το κινητό είναι μία συσκευή που κρατάει αρκετή βρωμιά σε κρυφά σημεία ή σε σημεία που δεν φαίνονται. Το να απολυμάνετε την συσκευή σας είναι μία εύκολη διαδικασία, εφόσον έχετε τα σωστά εργαλεία δίπλα σας. Μπορεί τα ειδικά καθαριστικά κινητού να σας τελείωσαν, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις που βρίσκονται στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ίδια δουλειά.

Δείτε ακόμη: 4 tips για να απολαύσετε το σεξ

Κινητό

 Μαντηλάκι γυαλιών

Όλοι έχουμε στο σπίτι παραπάνω από ένα μαντηλάκι γυαλιών. Χρησιμοποιήστε το ένα από τα μαντηλάκια σας για καθαρισμό του κινητού σας. Προσέξτε μόνο να μην το χρησιμοποιήσετε μετά στα γυαλιά σας γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε στα μάτια σας τα μικρόβια που υπάρχουν στο κινητό. Βρέξτε ελαφρώς το πανάκι σας και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Περάστε καλά το κινητό με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να καθαρίσει και να στεγνώσει τελείως.

Κινητό χέρι

Μείγμα με οινόπνευμα

Ετοιμάστε ένα μείγμα από 60% νερό και 40% καθαρό οινόπνευμα. Βρέξτε ελαφρά με το μείγμα τη γωνία ενός βαμβακερού πανιού που δεν αφήνει χνούδι. Σκουπίστε απαλά το τηλέφωνό σας με το πανί για να το απολυμάνετε από τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Μην ψεκάζετε απευθείας το κινητό σας. Οι κατασκευαστές της Apple συστήνουν να μην χρησιμοποιείτε σε συσκευές Apple προϊόντα οινοπνεύματος, αλλά αν τοποθετήσετε πολύ λίγη ποσότητα το κινητό σας δεν θα πάθει κάτι. Ωστόσο κάντε χρήση του μείγματος με δική σας ευθύνη.

Κινητό

Μπατονέτες

Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για να καθαρίσετε τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες που δεν μπορέσατε να καθαρίσετε με το μαντηλάκι γυαλιών. Καθαρίστε με τις μπανοτέτες και τις υποδοχές του φορτιστή ή των ακουστικών αλλά και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Μείγμα με ξύδι

Ετοιμάστε ένα μείγμα από 50% αποσταγμένο νερό και 50% λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα βαμβακερό πανάκι με το μείγμα και σκουπίστε καλά το κινητό σας με το πανάκι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα τελείως στεγνό πανί για να απομακρύνετε τυχόν περίσσεια μείγματος από το τηλέφωνό σας.

Κινητό

Δείτε ακόμη:

Σημειώνουμε και… σχεδιάζουμε: Αυτές είναι οι αργίες και τα τριήμερα του 2021
Σημειώνουμε και… σχεδιάζουμε: Αυτές είναι οι αργίες και τα τριήμερα του 2021
Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις