Αθήνα

°C

Τρίτη

13

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Αναβολικά κύκλωμα: Τρεις συλλήψεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Αναβολικά κύκλωμα: Τρεις συλλήψεις

Αναβολικά κύκλωμα: Οι συλληφθέντες διακινούσαν τα αναβολικά σε πακέτα με πλαστές ετικέττες του ΕΟΦ.

Διακινούσαν σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρουμανία και άλλες χώρες αναβολικά, άκρως επικίνδυνα για αθλητές του bodybuilding και άλλους νέους, που κάνουν χρήση, έχοντας παράλληλα στην κατοχή τους ένα μίνι οπλοστάσιο από υποπολυβόλο, πιστόλι, σιδερογροθιά, μαχαίρια, χειροβομβίδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Για να νομιμοποιήσουν τα παράνομα κέρδη από την εκτεταμένη διακίνηση των αναβολικών, εμφανίζονταν ως… υπερτυχεροί, αφού εμφανίζονταν να κερδίζουν συνεχώς μεγάλα ποσά σε τυχερά παιγνίδια! Μόνο, που αυτά, φρόντιζαν να τα προμηθεύονται από πραγματικούς τυχερούς με ποσά μεγαλύτερα από τα κέρδη που αντιστοιχούσαν, ακριβώς για να φαίνονται νόμιμα τα κέρδη τους!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, με πλαστές ταινίες γνησιότητας του οποίου διακινούσαν μεγάλο μέρος των επικίνδυνων αναβολικών, επισημαίνει ότι οι όποιοι παρασκευαστές χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων, δραστική ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της! Η σοβαρή για την υγεία των νέων ανθρώπων, υπόθεση, ήρθε στο φως από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Όπως ανακοινώθηκε, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών.

Όπλα

Αναβολικά κύκλωμα: Συλλήψεις τριών εμπλεκομένων

Συνελήφθησαν, μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και τα όπλα.

«Πιο αναλυτικά», τονίζει η Οικονομική Αστυνομία «η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σκευασμάτων με παράνομες αναβολικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών. Ακολούθως, νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων». Για τον τρόπο διακίνησης εντός και εκτός τγης χώρας, αναφέρει η Οικονομική Αστυνομία:

Αναβολικά

 

Πλαστές συσκευασίες νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών

«Διακινούσαν τα σκευάσματα με αυτοκίνητο ή με δέματα και χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)». Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, 46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων, 3 χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια, πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες, σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 950 ευρώ και 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστή και 7 μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, πλήθος εγγράφων, χειρόγραφων σημειώσεων και σφραγίδων εταιρειών και 5,6 γραμμάρια κάνναβη.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ, ενώ τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Επισήμανση ΕΟΦ

Ως προς την επικινδυνότητα των σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ., χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων, δραστική ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Χειροβομβίδες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις