Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Νικολαΐδης κορονοϊός: Πέθανε στα 52 του ο γνωστός σκιτσογράφος
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Νικολαΐδης κορονοϊός: Πέθανε στα 52 του ο γνωστός σκιτσογράφος

Δημήτρης Νικολαΐδης κορονοϊός: Έδωσε μάχη με τον κορονοϊό για δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών.

Ένας ταλαντούχος σκιτσογράφος και δάσκαλος. Πάντα με χιούμορ. Αυτός ήταν ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης που χθες έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, μετά από πάλη περίπου δύο εβδομάδων στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών και σε ηλικία μόλις 52 ετών. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε την ποντιακή οικογένεια που εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους όσοι γνώρισαν τον χαρισματικό σκιτσογράφο. Έναν καλλιτέχνη που έμαθε παιδιά και μεγάλους να σκιτσάρουν και να ζωγραφίζουν καρέ-καρέ, είτε διά ζώσης, είτε μέσω των βιβλίων του, αλλά και από εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα. Για αυτό και η εκπομπή του “Καρέ-καρέ” αγαπήθηκε πολύ.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Νικολαΐδης

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι Κιλκίς, από Πόντιους γονείς, και ήταν κάτοικος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου-κόμικς και δίδασκε σε ομάδες παιδιών. Σε συνεργασία με διάφορους φορείς είχε παρουσιάσει διδακτικά προγράμματα σε σχολεία. Εργαζόταν στον Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης “Εύξεινος Πόντος” συνεργαζόμενος παράλληλα με πολιτιστικούς φορείς και σωματεία μεταφέροντας την αγάπη του για το σκίτσο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέφρασαν “τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του εξαίρετου συμπολίτη και ένθερμου Πόντιου αγωνιστή Δημήτρη Νικολαΐδη”. Συλλυπητήρια εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος και το ΔΣ του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών που συνεργάστηκαν με τον ταλαντούχο σκιτσογράφο “που υπήρξε για χρόνια μέλος και συνεργάτης του συλλόγου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις