Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ / Λιανεμπόριο άνοιγμα: Συμφωνία εμπιστοσύνης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Συμφωνία εμπιστοσύνης

Λιανεμπόριο άνοιγμα: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την τήρηση μίας νέας «συμφωνίας εμπιστοσύνης» στους εμπόρους και υποστήριξε πως το επόμενο δίμηνο είναι κρίσιμο για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική κρίση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «η επαναλειτουργία του εμπορίου είναι ενθαρρυντική. Πρέπει όμως να υπογραμμίσω για ακόμα μία φορά ότι αυτό το δίμηνο είναι το πιο κρίσιμο, αφού στη διάρκειά του θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει ότι Πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε μία νέα “συμφωνία εμπιστοσύνης”. Όσο προφυλαγόμαστε τόσο να εργαζόμαστε, και όσο να πειθαρχούμε τόσο να κυκλοφορούμε, ώστε ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει».

ΓΙώργος Αυτιάς

Από τον Γιώργο Αυτιά

Παράλληλα μίλησε για την υπεύθυνη στάση που πρέπει όλοι να τηρήσουν για την υγειονομική ασφάλεια. «Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων, αλλά και για αυταρχισμό στους ελέγχους όταν τους πραγματοποιεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. «Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι στους επιχειρηματίες ανήκουν και αυτοί που επιτρέπουν κορωνοπάρτι με ποτά έξω απ’ τα καταστήματά τους. Άλλοι συνάδελφοί τους όμως αναγκάζονται να μένουν κλειστοί, επειδή ο ιός αφανίζει. Αλλά και ο πατέρας, η μητέρα, φίλοι του κάθε ανεύθυνου που θα είναι η επόμενη διασωλήνωση λόγω της δικής του συμπεριφοράς. Επομένως… η υγεία της κοινωνίας μας είναι στα χέρια όλων. Και στα δικά σας…, είναι μία κοινή άσκηση ευθύνης και ώριμης συμπεριφοράς», είπε.

Ερμού

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας, κρατάω όμως και την συγκρατημένη αισιοδοξία τους, αλλά και τη διάθεση τους για τη ριζική αναδιάρθρωση του πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιούνται», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Επίσης πρόσθεσε: «Σε λίγο θα έχουμε στη διάθεση μας και το πανίσχυρο όπλο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης που θα κινητοποιήσει 57 δισ. ευρώ που στο επίκεντρο του έχει τις ΜμΕ με προγράμματα που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και θα προσαρμόζουν της απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης αναβάθμισης, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση, την ενθάρρυνση ψηφιακών υπηρεσιών και την εξειδίκευση».

Ερμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις