Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Self testing gov.gr πλατφόρμα: Πώς θα δηλώνετε το αποτέλεσμα
ΕΛΛΑΔΑ

Self testing gov.gr πλατφόρμα: Πώς θα δηλώνετε το αποτέλεσμα

Self testing gov.gr πλατφόρμα: Άνοιξε το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.

Άνοιξε το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Την έναρξη λειτουργία της ανακοίνωσε απόψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην έκτακτη ενημέρωση για την επαναλειτουργία των Λυκείων. H πλατφόρμα περιλαμβάνει οδηγίες προς τους Πολίτες για τη χρήση των self tests, πληροφορίες για τη δήλωση αποτελέσματος των self-test για COVID-19, τη σχολική κάρτα και τη δήλωση του αποτελέσματος.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη λειτουργία του

Στο μεταξύ, τροπολογία για την ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα των ατομικών τεστ ανίχνευσης κορoνοϊού κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση: «δημιουργείται ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για την καταχώριση και ηλεκτρονική διαχείριση των αποτελεσμάτων της αυτοδιαγωνιστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορονοϊό (self – test)».

Με την ίδια ρύθμιση ορίζεται ότι η καταχώρηση των αποτελεσμάτων είναι προαιρετική πλην συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, προσδιορίζονται τα προς καταχώριση στοιχεία και προβλέπεται η έκδοση σχετικής δήλωσης θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος μετά την καταχώριση του αποτελέσματος, με ειδική πρόβλεψη, στην περίπτωση μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για την έκδοση από την πλατφόρμα σχολικής κάρτας για Covid – 19 εφόσον το καταχωρηθέν αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Αρμόδιες αρχές για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ορίζονται η ΗΔΙΚΑ και η ΕΔΥΤΕ που θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

Δείτε ακόμη:
Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του Λυκείου – Δύο υποχρεωτικά self tests ανά βδομάδα
Προφυλακιστέος ο 83χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε για χρόνια την εγγονή του
Διασωληνωμένος 60χρονος στην Πάτρα – Είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις