Λύκεια 12 Απριλίου: «Πράσινο φως» από τους ειδικούς, ανοίγουν σε όλη τη χώρα

ΕΛΛΑΔΑ

Λύκεια 12 Απριλίου: «Πράσινο φως» από τους ειδικούς, ανοίγουν σε όλη τη χώρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Λύκεια 12 Απριλίου: ''Πράσινο φως'' από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των τριών τάξεων των Λυκείων.

07.04.2021 | 16:10

”Πράσινο φως” από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των τριών τάξεων των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν στην έγκριση της εισήγησης του υπ. Παιδείας για άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, σε όλη τη χώρα με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία. Πηγές του υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τη Νίκη Κεραμέως σήμερα στις 18:00.

Τι είπε χθες ο Γεραπετρίτης

Άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ. «Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με self test σε σχολεία

Από την Πέμπτη, μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κ.λπ). Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.

Oι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό και βγήκε αρνητικό κάθε Δευτέρα, θα στέλνουν τη δήλωση στο σχολείο με την οποία θα ενημερώνουν ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε στη Βουλή διάταξη που καθιστά υποχρεωτικά τα τεστ για κορονοϊό για τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στα δια ζώσης μαθήματα καθώς και στις εξετάσεις (Πανελλαδικές, προαγωγικές, απολυτήριες κλπ.).

Δείτε ακόμη: 
Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί για τις 25αδες στα self test – Τι απαντά το υπουργείο
Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον Φουρθιώτη – Φέρεται να απέσπασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο
“Έψαχναν φαγητό στα σκουπίδια, έμεναν με τα εσώρουχα για τιμωρία” -Έκτακτο ΔΣ για τα βασανιστήρια στην ενόργανη
Exit mobile version