Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στον τελικό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στον τελικό

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία στα Γιάννενα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ισοπαλία στα Γιάννενα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. ΠΑΣ και Ολυμπιακός ήρθαν 1-1 στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν σαφές προβάδισμα για πρόκριση.

Οι Ηπειρώτες στρίμωξαν τους Πειραιώτες, αλλά ο Χασάν τους έβγαλε ξανά από τη δύσκολη θέση, δίνοντας απάντηση με ωραίο γυριστό στο 73’, έπειτα από το τέρμα του Εράμουσπε με πέναλτι στο 45+6’ για χέρι του Μπα. Ωραίο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» με τις δύο ομάδες να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά Λοντίγκιν και Σα ήταν σε καλό βράδυ.

ΠΑΣ - ΟΣΦΠ

Το 1-0 μέσω VAR και πέναλτι

Ο Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, η οποία ήθελε, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ακόμα και στο 30′ όταν ο Μπρούμα πέρασε στον Χασάν, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Μετά το 35′ ο Φορτούνης πέρασε αριστερά, πήγε ο Μπρούμα δεξιά, αλλά… μια από τα ίδια.

Οι παίκτες του ΠΑΣ μπορεί να αμύνονταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία έφευγαν ταχύτατα στην κόντρα και προκαλούσαν ανησυχία στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, όπως έγινε στο 44′, στο παράλληλο γύρισμα του Ελευθεριάδη προς τον Μιλιντσεάνου, που πέρασε από τα σώματα.

Στο 45’+2′ ο Ελευθεριάδης έδωσε στον Πίρσμαν, αυτός έκανε τη σέντρα μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Κάστρο έκανε σουτ στην κίνηση και η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι και ο διαιτητής Τρεϊμάνις που αρχικά δεν καταλόγισε παράβαση – για χέρι του Σενεγαλέζου- πήγε ο ίδιος στο μόνιτορ για να τσεκάρει τη φάση. Στο 45’+5′ ο Λετονός έδειξε την άσπρη βούλα και στο 45’+6′ ο Εραμούσπε έγραψε το 1-0.

ΠΑΣ - ΟΣΦΠ

Η γκολάρα του Χασάν για το 1-1

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αχμέντ Χασάν στο 11′, στο 30′ και στο 58′, το πέτυχε στο 73′ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Αιγύπτιος στράικερ με καταπληκτικό γυριστό νίκησε τον Λοντίγκιν, ο οποίος ακούμπησε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ (1-1). Ο διεθνής φορ έτρεψε και αγκάλιασε τον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη. Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες εκ μέρους των πρωταθλητών.

Στο 78′ ο Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής από εξαιρετική πάσα του Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ. Ο Μαροκινός στο 80′ έκανε σημαντικό λάθος, αφού δεν έδωσε αριστερά στον αφύλαχτο Φορτούνη, ο οποίος χτυπούσε από το χορτάρι από τα νεύρα του.

Η τελευταία άξια αναφοράς των Ηπειρωτών καταγράφηκε στο 82′, με το άστοχο σουτ του Καρτάλη μέσα από την περιοχή και αριστερά. Στα τελευταία λεπτά και μετά τις αλλαγές του Γιαννίκη, ο ΠΑΣ έπαιξε με διάταξη 3-5-2, με κορυφή τους Παμλίδη και Καρτάλη και εξάρι τον Πανουργιά.

ΠΑΣ - ΟΣΦΠ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις