Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Καλλιθέα ληστείες: Ρομά προσποιούνταν τους υπάλληλους της ΕΥΔΑΠ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Καλλιθέα ληστείες: Ρομά προσποιούνταν τους υπάλληλους της ΕΥΔΑΠ

Καλλιθέα ληστείες: Ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς, τους τραυμάτισαν και εν τέλει συνελήφθη ο ένας.

Μάχη με πέντε Ρομά έδωσαν αστυνομικοί πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης, στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα, προκειμένου να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι λίγο πριν είχαν εμφανισθεί ως «υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ» και είχαν επιχειρήσει να κλέψουν μετρητά και κοσμήματα από διαμέρισμα ηλικιωμένου ανδρόγυνου! Στη διάρκεια της συμπλοκής, καθώς οι πέντε Ρομά κακοποιοί επετέθησαν στους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές, τραυματισμένοι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν από τους πέντε, ενώ οι άλλοι τέσσερις πρόλαβαν να διαφύγουν με νοικιασμένο αυτοκίνητο, πριν φθάσουν ισχυρές ενισχύσεις στο σημείο με δεκάδες ένστολους.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως έγινε γνωστό ότι οι πέντε Ρομά, τους οποίους περίοικοι και τα ίδια τα θύματα περιέγραψαν ως γεροδεμένους, είχαν στήσει ένα από τα γνωστά καρτέρια, που συνηθίζουν οι συμμορίες οι οποίες εξαπατούν τα θύματα με διάφορες ιδιότητες, όπως συντηρητές ασανσέρ, τεχνικοί της ΔΕΗ ή υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε κάποια στιγμή πλησίασε στην είσοδο της πολυκατοικίας η γυναίκα και οι δράστες δηλώνοντας ότι «είναι από την ΕΥΔΑΠ» και ότι «υπάρχει διαρροή νερού» στο διαμέρισμά της, ζήτησαν από τη γυναίκα να «επισκευάσουν τη βλάβη». Η 86χρονη γυναίκα αρνήθηκε, καθώς υποψιάστηκε από όσα έχει διαβάσει και ακούσει ότι πιθανόν επρόκειτο για κακοποιούς.

Εργάτης

Καλλιθέα ληστείες: Την ακολούθησε στο διαμέρισμα

Όμως, ο ένας «τεχνικός» μπήκε μαζί της στην πολυκατοικία και την ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμά της χωρίς εκείνη να τον αντιληφθεί. Με τη δύναμη που είχε μπήκε στο διαμέρισμα και την οδήγησε μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγο της ο οποίος πάσχει από κινητικά προβλήματα, στην κουζίνα. Ο ίδιος, κατά την πάγια επίσης τακτική των συμμοριών αυτών, είχε αφήσει ανοιχτή την θύρα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα οι τέσσερις συνεργοί του να τον ακολουθήσουν και αυτοί στο διαμέρισμα με σκοπό να κλέψουν ό,τι θα έβρισκαν.

Καλλιθέα ληστείες: Γειτόνισσα «ντετέκτιβ»

Όμως, μια γυναίκα από απέναντι πολυκατοικία είχε δει από το μπαλκόνι της όσα διαδραματίστηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και υποψιαζόμενη ότι επρόκειτο για κακοποιούς, τηλεφώνηγε στην Άμεση Δράση. Πράγματι σε μερικά λεπτά, περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο σημείο. Τα μέλη της συμμορίας των πέντε, που βρίσκονταν ήδη στο διαμέρισμα, ακούγοντας τις σειρήνες από το περιπολικό επιχείρησαν να διαφύγουν. Καθώς οι δράστες κατέβαιναν βιαστικά από τις σκάλες συναντήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας με δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης τους οποίους επιχείρησαν να απωθήσουν με τα χέρια.

Βρύση

 

Καλλιθέα ληστείες: Άγρια επίθεση με γροθιές και κλωτσιές

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με γροθιές και κλωτσιές. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν ο οποίος μέχρι να δεσμευθεί με χειροπέδες προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Ενώ οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες στα τραύματά τους, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, έχοντας συλλάβει τον έναν, αντελήφθησαν ποιοι ήταν οι άλλοι τέσσερις ομόφυλοί του. Πρόκειται, κατά πληροφορίες, για κακοποιούς από το Ζεφύρι οι οποίοι αναζητούνται.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας, έχει ταυτοποιηθεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών, σε δύο ακόμα περιπτώσεις στην περιοχή της Καλλιθέας, αφού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδρασαν και πριν από λίγες ημέρες. Όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση, αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις