Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Απάτη ασφάλιστρα: Ψευδείς δηλώσεις κλοπών αυτοκινήτων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Απάτη ασφάλιστρα: Ψευδείς δηλώσεις κλοπών αυτοκινήτων

Απάτη ασφάλιστρα: Κύκλωμα κατηγορείται ότι δήλωνε ψευδώς κλοπές πανάκριβων οχημάτων για να εισπράττει αποζημιώσεις.

Ένας γιατρός-γυναικολόγος, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων στην Κηφισιά, η σύζυγος του τελευταίου και τρία ακόμη άτομα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία με την κατηγορία ότι είχαν στήσει κύκλωμα με καταγγελίες εικονικών κλοπών των πανάκριβων οχημάτων, για να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από ασφαλιστικές εταιρίες! Και όχι μόνο. Όταν η Αστυνομία τα έβρισκε, σε διάφορα σημεία, αποσυναρμολογημένα, είχαν τη δυνατότητα να τα συναρμολογούν και πάλι και με άλλα στοιχεία να τα βγάζουν στη βιτρίνα για να τα ξαναπουλήσουν, κερδίζοντας τεράστια ποσά, δύο φορές από το κάθε όχημα!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τη σοβαρή υπόθεση με την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί ασφαλιστικές εταιρίες στις οποίες ήταν ασφαλισμένα τα υπερπολυτελή, θηριώδη αυτοκίνητα, έφεραν στο φως, μετά από εντατικές και επίπονες έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι την Κυριακή προχώρησαν στις έξι συλλήψεις. Η πολύκροτη υπόθεση, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Φεβρουάριο, με φόντο το P1 του Αεροδρομίου. Τότε, ο γιατρός, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αλβανία όπου συνεργάζεται με κλινικές πάνω στο αντικείμενό του, επιστρέφοντας αεροπορικώς, προσήλθε στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και κατήγγειλε ότι του αφαίρεσαν, από τον χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Διαλυμένο όχημα

Απάτη ασφάλιστρα: Κάτι δεν πήγαινε καλά

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο γυναικολόγος, έφθασε στο Αεροδρόμιο και πάρκαρε μια πανάκριβη Bentley, την οποία, όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει από φίλο του, γνωστό και από τηλεοπτικές εμφανίσεις, έμπορο πολυτελών οχημάτων της Κηφισιάς, έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα κατάλαβαν ότι «κάτι δεν πάει καλά» και άρχισαν να ψάχνουν τις κάμερες, να διαπιστώσουν τι συνέβη πραγματικά.

Πράγματι, είδαν σε βίντεο ότι λίγο μετά τη στάθμευση του οχήματος από τον γιατρό και την αποχώρησή του, κάποιος, άγνωστος άνδρας, εκείνη τη στιγμή -απεδείχθη ότι ήταν Βούλγαρος συνεργάτης των ιδιοκτητών της εταιρείας- κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβη στον χώρο στάθμευσης και χωρίς καν να το αναζητήσει, εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή-κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό!

Απάτη ασφάλιστρα: Είχε μεταφέρει ο ίδιος το δεύτερο όχημα του γιατρού!

Κοιτάζοντας ακόμη πιο προσεκτικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παρατήρησαν ότι  ο «δράστης», είχε μεταφέρει νωρίτερα στο πάρκινγκ ένα όχημα μάρκας Peugeot το οποίο ανήκει στον γιατρό!!! Λίγο αργότερα οι ερευνητές αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι η Bentley είχε βρεθεί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Όταν έφθασαν, διαπίστωσαν, ότι οι άγνωστοι, τότε, δράστες, είχαν αφαιρέσει τα βασικά μηχανικά μέρη, όπως κινητήρα, πόρτες, καπό και άλλα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και κατάφεραν να εντοπίσουν την αποθήκη από την οποία το έβγαλαν αποσυναρμολογημένο, πριν το αφήσουν στο σημείο όπου βρέθηκε. Η αποθήκη αυτή ανήκε στην εταιρεία εμπορίας πολυτελών οχημάτων η οποία λειτουργούσε στο όνομα της συζύγου του «τηλεαστέρα» ιδιοκτήτη, καθώς εκείνος είχε ήδη εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη για άλλα θέματα. Η αποθήκη, από εκείνη τη στιγμή, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Παράλληλα η έρευνα συνεχίστηκε και επίσης από κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ο δράστης, σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής του οχήματος, να βρίσκεται στη συγκεκριμένη αποθήκη και να επιβιβάζεται σε όχημα με στοιχεία ίδια με εκείνα του άλλου οχήματος του γιατρού!

Απάτη ασφάλιστρα: Αποκαλούσαν τους αστυνομικούς «ποντίκια»

Τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν πού αυστηρά μέτρα και μιλούσαν στις επαφές τους κωδικοποιημένα. Μάλιστα τους αστυνομικούς τους αποκαλούσαν «ποντίκια» λέγοντας: «Προσοχή, μη μας ακούσουν τα «ποντίκια». Δήλωση για την άκρως σοβαρή υπόθεση, έκανε στο alphafreepress.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στον Αερολιμένα. Είπε χαρακτηριστικά ότι «οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα κατάφεραν με συστηματική δουλειά να εξαρθρώσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Για ενάμιση μήνα εργάστηκαν συστηματικά για αυτό το αποτέλεσμα σε μια υπόθεση που έχει βάθος.

Και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ασφάλεια του Αερολιμένα, τον προϊστάμενο και τον Διευθυντή. Η Ασφάλεια του Αερολιμένα διαχρονικά ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων και είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας», κατέληξε, ζητώντας από την ηγεσία την ενίσχυσή της.

Απάτη ασφάλιστρα: Κατασχέθηκαν 122 αυτοκίνητα

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, 4 δίκυκλα, τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας, κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος κινητών τηλεφώνων. Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

Διαλυμένο όχημα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις