Πραξικόπημα – Ερντογάν: Συνέρχεται εκτάκτως η κεντρική επιτροπή ΑΚΡ στην Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα – Ερντογάν: Συνέρχεται εκτάκτως η κεντρική επιτροπή ΑΚΡ στην Τουρκία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πραξικόπημα - Ερντογάν: Έκτακτη σύσκεψη για το AKP προκειμένου να συζητηθεί η κοινής δήλωση 103 απόστρατων ναυάρχων

04.04.2021 | 20:51

Συνέρχεται εκτάκτως την Δευτέρα 5 Απριλίου στις 15:00 η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ στην Άγκυρα για να συζητήσει το θέμα «της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων για τη Συνθήκη του Μοντρέ», όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Φατίχ Σαχίν. Στην συνεδρίαση του κόμματος θα προεδρεύσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι έπειτα θα απευθύνει διάγγελμα.

«Έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην ιστορία της δημοκρατίας μας, αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης. Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση», είπε ο Σαχίν για τη «δήλωση των 103» και πρόσθεσε ότι η εισαγγελία και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί καταλλήλως του θέματος.

Εναντίον της παρέμβασης των ναυάρχων στην πολιτική τάχθηκε η ηγέτης του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που οργάνωση στη σκιά των εξελίξεων με την κοινή δήλωση των 103 απόστρατων ναυάρχων. Η Ακσενέρ εγκάλεσε μάλιστα τους απόστρατους γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους όταν την περίοδο που ήταν εν ενεργεία αξιωματικοί η Ελλάδα εισέβαλε στα νησιά του Αιγαίου. Η Ακσενέρ χαρακτήρισε μάλιστα τη δήλωση αυτή των ναυάρχων ως «βλακεία»

«Η δήλωση των 103 ναυάρχων, που εκδόθηκε μέσα στη νύχτα, μας θυμίζει στρατιωτικά τελεσίγραφα. Θα δώσει την ευκαιρία στην εξουσία να το εκμεταλλευτεί», πρόσθεσε η Ακσενέρ.

Exit mobile version