Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις για μαγαζιά: «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσουν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις για μαγαζιά: «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσουν»

Άδωνις για μαγαζιά: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια» πρόσθεσε

«Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες πριν αρθεί η διαδημοτική μετακίνηση για τον κωδικό 6. «Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα», συνέχισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αποστολή στο 13032. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας πως όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα- ρίσκο που έχει παρθεί για την μερική λειτουργία του λιανεμπορίου.

Δείτε ακόμη: 13032 & 13033: Όλα όσα ισχύουν για τα ψώνια

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό ώστε να ληφθεί απόφαση για κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός σχολίασε πως έχουμε δρόμο σε αυτό το θέμα, καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κύμα του ιού. «Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα», τόνισε. Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Το… ξύλο

Ο υπουργός, μιλώντας μια μέρα πριν στο Mega έκλεψε την παράσταση όταν χτύπησε ξύλο, για να μην ξανακλείσει το λιανεμπόριο λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω λοιπόν τους πάντες, αυτή μας την εμπιστοσύνη να την αξιοποιήσουν και να την τιμήσουν. Διότι αν τα πράγματα εξελιχθούν στραβά, καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να ανατρέψουμε αυτή μας την απόφαση κι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει».

Δείτε το στιγμιότυπο από το 06:16 κι έπειτα:
Δείτε ακόμη
Απίστευτη παραδοχή Λινού: Κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά
Από βδομάδα η διάθεση των self test στα φαρμακεία – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις