Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Λαθραίος καπνός: Μια ευρηματική κρύπτη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Λαθραίος καπνός: Μια ευρηματική κρύπτη

Λαθραίος καπνός: Αδασμολόγητος καπνός ήταν τα… κυνηγόσκυλα. Στα 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο οι διαφυγόντες δασμοί.

Το κιβώτιο μεταφοράς κυνηγόσκυλων, έκρυβε λαθραίο καπνό, βάρους κοντά στα τριάντα κιλά, αντί για τα συμπαθή τετράποδα, πιστούς συνεργάτες των κυνηγών, που ξετρυπώνουν τα θηράματα με εκπληκτική ικανότητα. Τη μεγάλη ποσότητα λαθραία, άρα και αδασμολόγητου, καπνού, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, βραδινές ώρες, όταν σταμάτησαν για έλεγχο οδηγό φορτηγού. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εντόπισαν τον συλληφθέντα, «να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατάσχεσαν 28 συσκευασίες, που περιείχαν 29 κιλά και 53 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κουτί μεταφοράς κυνηγόσκυλων».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν από τους αστυνομικούς στο Τελωνείο Μεσολογγίου για τον ακριβή υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ ερευνάται ακόμη ποιοι ήταν οι προμηθευτές, αλλά και ποιοι οι επίδοξοι παραλήπτες της ποσότητας. Καθώς φαίνεται από τις συνεχείς συλλήψεις ότι η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού έχει εξελιχθεί σε επικερδή επιχείρηση για κάποιους, υπήρξε και δεύτερη σύλληψη στη Θήβα για τον ίδιο λόγο. Εκεί, συνελήφθη, επίσης ένας ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα.

Πιστόλι και σφαίρες

Λαθραίος καπνός: Αξιοποίηση πληροφοριών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, προχώρησαν, όπως ανακοίνωσαν, σε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 310 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, 101 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μεικτού βάρους 5 κιλών και 50 γραμμαρίων, πιστόλι κρότου με την γεμιστήρα του και 74 φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος των 9 mm.

Η τριλογία των υποθέσεων της κατοχής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού, απ όπου συνολικά το Δημόσιο χάνει κάθε χρόνια δασμούς άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, συμπληρώνεται με την σύλληψη τρίτου ατόμου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του ημεδαπού και σε ακόμη ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 161 συσκευασίες που περιείχαν 85.300 γραμμάρια ακατέργαστου καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Η ποσότητα του λαθραίου καπνού θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Πιστόλι και σφαίρες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις