Ρόδος παραχαράκτες: Συνελήφθη παραχαράκτης

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ρόδος παραχαράκτες: Συνελήφθη παραχαράκτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ρόδος παραχαράκτες: Στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα κατασχέθηκαν πάνω από χίλια χαρτονομίσματα και λίρες Αγγλίας.

02.04.2021 | 20:07

Έμαθαν τα μέλη των κυκλωμάτων παραχάραξης χαρτονομισμάτων -ευρώ, δολλαρίων και άλλων- ότι εντός των ημερών θα εφαρμοσθεί στη Ρόδο πιλοτικό πρόγραμμα με την έλευση 187 τουριστών από την Ολλανδία, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτός ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας κι έσπευσαν να κάνουν «απόβαση» στο νησί, εν όψει της άφιξης και πολλών άλλων! Έτσι, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν Αλβανό υπήκοο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν πάνω από 1.000 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών, 90 πλαστικές κάρτες-«κλώνοι», 12 μπρελόκ με ενσωματωμένη κάρτα ανάγνωσης αλγορίθμων, τρεις αναγνώστες ψηφιακών καρτών, πλήρης εξοπλισμός παραχάραξης νομισμάτων και αντιγραφής ψηφιακών καρτών και 4.000 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πέραν της οικονομικής ζημίας που θα προκαλείτο σε τουρίστες, πολίτες της Ρόδου και επαγγελματίες του νησιού, αποσοβήθηκε με τη σύλληψή του και η αντιγραφή καρτών ανοίγματος των θυρών δωματίων ξενοδοχείων! Ο κάτοχος των παραπάνω εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ρόδος παραχαράκτες: Πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο όχημα και την κατοικία του: Δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 195 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, 100 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 50 πλαστά χαρτονομίσματα των 1.000 δολαρίων, 9 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 5 ευρώ, των 200 ευρώ, 9 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 500 ευρώ, 4 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 5 Αγγλικών λιρών, 4 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 10 Αγγλικών λιρών, 2 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 20 Αγγλικών λιρών, 2 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 50 Αγγλικών λιρών, 5 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 50 δολαρίων, 407 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 100 δολαρίων, 5 σχέδια χαρτονομίσματος, χρυσού χρώματος, των 1.000 δολαρίων.

Ρόδος παραχαράκτες: Πλαστικές κάρτες-«κλώνοι»

Ακόμη, 90 λευκές πλαστικές κάρτες «κλώνοι», με ξεχωριστό αναγραφόμενο κωδικό, 2 ψηφιακοί δέκτες ανάγνωσης και σκαναρίσματος καρτών, 11 στυλό αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, 12 μπρελόκ, με ενσωματωμένη κάρτα ανάγνωσης αλγορίθμων, 3 αναγνώστες ψηφιακών καρτών «smart card reader», 2 καρτέλες με ιριδίζουσες επικαλύψεις γνησιότητας, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευή αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων!

Exit mobile version