Θεσσαλονίκη ληστής: Άρπαζε το συρτάρι των ταμειακών

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Θεσσαλονίκη ληστής: Άρπαζε το συρτάρι των ταμειακών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Θεσσαλονίκη ληστής: Σε έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συρτάρι ταμειακής μηχανής, πιστόλι και ποσότητα κοκαΐνης.

01.04.2021 | 21:43

Έμπαινε στα καταστήματα ψιλικών της Θεσσαλονίκης, ζητούσε ένα πακέτο τσιγάρα και όταν οι ταμίες, συνήθως γυναίκες, με γυρισμένη την πλάτη έπαιρναν από το ράφι τα τσιγάρα να τα δώσουν, αντιλαμβάνονταν με τρόμο ότι τις σημάδευε η κάνη ενός πιστολιού! Ο «πελάτης», που αστραπιαία έκρυβε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, απαιτούσε, απειλώντας πάντα με το όπλο, να του παραδώσουν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής. Το έπαιρνε στα χέρια κι άρχιζε να τρέχει προς σταθμευμένο αυτοκίνητο με το οποίο και διέφευγε. Μετά από δύο διαδοχικές καταγγελίες υπαλλήλων και υπευθύνων mini market, στο Κορδελιό, κινητοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την αναζήτηση του δράστη.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Με βάση όσα χαρακτηριστικά ήταν διαθέσιμα από τα θύματα των ληστειών, ανετέθη η αναζήτησή του σε αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εν τέλει, οι έρευνες, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη νεαρού ημεδαπού, που διέπραξε, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών. Πρόκειται, ενημέρωσε η Αστυνομία, για 25χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου-Κορδελιού για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Θεσσαλονίκη ληστής: Το συρτάρι της ταμειακής

«Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «ο 25χρονος, πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου και με την απειλή όπλου αφαίρεσε ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι, το αφαιρεθέν συρτάρι της ταμειακής και μέρος των χρημάτων και μικροποσότητα κοκαΐνης».

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από έτερο κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Συκεών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, ναρκωτικών, όπλων και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Exit mobile version