Ναρκωτικά σκύλος: Εκσκαφή βαρελιού με παραισθήσεις

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ναρκωτικά σκύλος: Εκσκαφή βαρελιού με παραισθήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά σκύλος: Κατασχέθηκαν πάνω από τρία κιλά κάνναβης, φιαλίδια υγρής μεθαδόνης και ναρκωτικά δισκία.

01.04.2021 | 22:12

Ο «Άτλας», ο πασίγνωστος σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών, στη διάρκεια επιχείρησης στην οποία κλήθηκε να πάρει μερός, προχώρησε σε… ανασκαφή! Κατάλαβε ότι ο αστυνομικός-συνοδός του και οι συνάδελφοί του αναζητούσαν σε μια αυλή οικίας υπόπτου σημαντική ποσότητα ουσιών, αλλά δεν έβρισκαν τίποτε, όσο κι αν έψαξαν, πιθαμή προς πιθαμή την επιφάνεια του χώρου. Κάπου εκεί ανέλαβε ο «Ατλας», ο οποίος έβαλε τη μουσούδα του κατά γης και υπέδειξε το σημείο στο οποίο ήταν θαμμένα!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, στο σημείο όπου έκανε το σήμα του ο τατραπέρατος σκύλος, σήκωσαν ένα μαδέρι και άλλα αντικείμενα με τα οποία ήταν σκεπασμένη η περιοχή και είδαν θαμμένο ένα «βαρέλι», με το καπάκι του να είναι στο ύψος του εδάφους. Η ενημέρωση αναφέρει ότι συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ναρκωτικά σκύλος: Η αρχική έρευνα

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, 2 φιαλίδια υγρής μεθαδόνης συνολικού μικτού βάρους 237 γραμμαρίων και 1 κινητό τηλέφωνο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στην οποία συνέδραμε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Άτλας», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρία κιλά και 657 γραμμάρια κάνναβης, μέρος των οποίων ήταν κρυμμένο μέσα σε βαρέλι που ήταν τοποθετημένο μέσα στο έδαφος, 133 φιαλίδια υγρής μεθαδόνης, συνολικού μικτού βάρους 11.493 γραμμαρίων,
  • 462ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version