Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ / Χαλάρωση μέτρων: Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο με τον κωδικό 13032
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ

Χαλάρωση μέτρων: Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο με τον κωδικό 13032

Χαλάρωση μέτρων: Θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

ΓΙώργος Αυτιάς

Από τον Γιώργο Αυτιά

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης πως από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια. Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα. Στόχος για τα σχολεία είναι να ανοίξουν στις 12 Απριλίου με την χρήση των τεστ. Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας δηλώνει: «Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες. Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου».

Κικίλιας

Covid only το Θριάσιο

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid. Οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Χαρδαλιάς

 

Πιλοτικό άνοιγμα

Ανακοινώνοντας τα μέτρα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ. Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση». Μόνο για τα σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε… με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης. Όσον αφορά στα σχολεία, στα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις στα σχολεία να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Για τα self test, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα αρχίσει η διαθεσιμότητά τους από την επόμενη εβδομάδα.

Παρουσίαση μέτρων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις