Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Διακίνηση μεταναστών – Αυστρία: Σαν “ομάδα βόλεϊ” επιχείρησαν να ταξιδέψουν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Διακίνηση μεταναστών – Αυστρία: Σαν “ομάδα βόλεϊ” επιχείρησαν να ταξιδέψουν

Διακίνηση μεταναστών - Αυστρία: Η "ομάδα βόλεϊ", που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στην Αυστρία, δεν ήταν σαν τις κανονικές! 

Μια ομάδα βόλεϊ, διαφορετική από τις… άλλες, έκανε την εμφάνισή της, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με σκοπό να πετάξουν τα μέλη της, αεροπορικώς  στην Αυστρία. Με δεδομένο, όμως, ότι και στο παρελθόν, είχε φθάσει στην ίδια αίθουσα μια άλλη… ομάδα, του χάντ μπολ  εκείνη και οι αστυνομικοί αποκάλυψαν σχέδιο παράνομης διακίνησης προς την Ευρώπη παράτυπων μεταναστών, ελήφθησαν μέτρα. Οι “παίκτες”, που ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα με τις εμφανίσεις τους και κρατούσαν σακίδια, οδηγήθηκαν για έλεγχο και απεδείχθη ότι δεν ήταν αθλητές αλλά νέοι αλλοδαποί που ήθελαν να ζήσουν στην Αυστρία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επρόκειτο για Σύρους, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστές ρουμανικές ταυτότητες.

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι συνελήφθησαν  στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εννέα  αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, προσήλθαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό πλαστών Δελτίων Ταυτότητας αλλοδαπής Χώρας. «Σημειώνεται», προστίθεται, «ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα πετοσφαίρισης. Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων».

Περιπολικό

Διακίνηση μεταναστών – Αυστρία: Σύλληψη Ιρακινών μελών οργάνωσης

Τις ίδιες ώρες, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, τρεις  Ιρακινοί υπήκοοι, ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, διωκόμενοι με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων. Επίσης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο εκ των ανωτέρω, 32χρονος και 51χρονος, και ένας 33χρονος αλλοδαπός, για κατοχή γνησίων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και κατοχή προϊόντων κλοπής.

Διακίνηση μεταναστών – Αυστρία: Τους έψαχναν κι άλλες αστυνομίες

Στο πλαίσιο πολύμηνης πληροφοριακής έρευνας για την ταυτοποίηση ατόμων, λέει η Αστυνομία,  μελών εγκληματικής οργάνωσης, αναζητούμενων και από Αστυνομίες με εγκληματική δράση, που εκτείνεται σε πολλές χώρες, επετεύχθη κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων ο εντοπισμός των τριών διεθνώς διωκόμενων και η σύλληψή τους. Από έρευνες σε συσχετιζόμενες οικίες των διωκόμενων και άλλων ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τριάντα ένα ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες,  μεγάλος αριθμός χειρογράφων σημειώσεων. Τα ανωτέρω κατασχεμένα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά, είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Περιπολικό

Δείτε ακόμη:

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι προκύπτει από κατάθεση ανακριτή 58χρονου και συζύγου 
Μεταφορά αλλοδαπών μέσω Έβρου με βάρκες – Συλλήψεις στα νερά του ποταμού 
Ο επίτοιχος καθρέφτης “έκρυβε μυστικό” – Η επιχείρηση της «Minnie»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις