Απατεώνες αναδρομικών – Κέρκυρα: Άρπαξαν πάνω από 13.000 ευρώ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Απατεώνες αναδρομικών – Κέρκυρα: Άρπαξαν πάνω από 13.000 ευρώ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απατεώνες αναδρομικών - Κέρκυρα: Πώς έπεισαν τους ηλικιωμένους να καταθέσουν τα χρήματα, δήθεν για τον φόρο που τους αναλογούσε.

28.03.2021 | 17:47

 

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αυτά συνέβησαν στην Κέρκυρα και η Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώνει, για να προφυλάξει άλλους ηλικιωμένους από την απάτη, ότι «οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δύο ηλικιωμένους πολίτες στην Κέρκυρα, παρουσιαζόμενοι ψευδώς ως τραπεζικοί υπάλληλοι και με το πρόσχημα επιστροφής κρατήσεων προηγούμενων ετών από τις συντάξεις τους, τους έπεισαν στην κατάθεση χρηματικών ποσών, ως φόρο που αναλογεί για την περίπτωσή τους, αποσπώντας τα ποσά των 9.850 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα». Ενώ η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τους δήθεν «τραπεζικούς υπαλλήλους» και επειδή υπάρχει φόβος στην Κέρκυρα η αλλού να ξαναχτυπήσουν, παραθέτει μια σειρά από συμβουλές, για την αποφυγή της υφαρπαγής των οικονομιών τους.

Οι συμβουλές της αστυνομίας

Λέει, λοιπόν, στην ανακοίνωση ότι με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συμβουλεύει:

  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα και σας ζητούν χρήματα για την διεκπεραίωση υπόθεσής σας και ιδίως όταν σας υπόσχονται επιστροφές χρηματικών ποσών.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα – εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επικοινωνείτε με την τράπεζά σας, για επιβεβαίωση συναλλαγών για τις οποίες άγνωστοι σας απέστειλαν σχετικά παραστατικά.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Δείτε ακόμη:

Συλλήψεις Ρομά: Άκουγαν τον ασύρματο της αστυνομίας και έκαναν κλοπές και διαρρήξεις 
Europol και Interpol στο κυνήγι του “χαμένου θησαυρού” των 8 εκατ. από τις θυρίδες
Κάνναβη και κοκαΐνη τυλιγμένη με φώτο του Μάρλον Μπράντο από τον Νονό
Exit mobile version