Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η συνταγή της ευτυχίας: Στο… πιάτο, με την υπογραφή της επιστήμης
PLUS

Η συνταγή της ευτυχίας: Στο… πιάτο, με την υπογραφή της επιστήμης

Η συνταγή της ευτυχίας: Ο Σουηδός σεφ υποστηρίζει πως η «ισορροπία στην γαστρονομία βοηθά να τονώσουμε το μυαλό και να είμαστε πιο ευτυχείς».

Μια συνταγή με ζυμαρικά μπορεί πάντοτε να φέρει την ευτυχία. Ωστόσο, αυτή η συνταγή κρύβει πίσω της και την επιστήμη που θα φροντίσει την σωματική και την πνευματική υγεία σε κάθε πιρουνιά. Βασισμένο σε νέα γαστρονομική έρευνα, το βιβλίο Happy Food For Life επεκτείνει την συζήτηση για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και τον τρόπο που αυτή, μέσω των τροφών, επηρεάζει την διανοητική και την σωματική υγεία.

Σε αυτό, οι Σκανδιναβοί σεφ υποστηρίζουν πως μπορούν να διαμορφώσουν ένα πιο υγιεινό, αλλά και νόστιμο μενού για ενήλικες, αλλά και να δώσουν εργαλεία σε γονείς, ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν σχεδόν όλες τις απαραίτητες και πολύτιμες τροφές. «Αν γνωρίσει ανθρώπους με υψηλό αίσθημα γαστρονομίας, που τρέφονται καλά, αυτοί είναι πάντοτε χαρούμενοι» λέει ο Νίκλας Έκστεντ, που συνυπογράφει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Οι συνταγές που θα σε κάνουν ευτυχισμένο

Ο Σουηδός σεφ που διακρίθηκε από τη συμμετοχή του σε κουζίνες εστιατορίων στη χώρα του υποστηρίζει πως η «ισορροπία στην γαστρονομία βοηθά να τονώσουμε το μυαλό και να είμαστε πιο ευτυχείς». Σε συνεργασία με ένα συντάκτη υγείας, τον Χένρικ Ενάρτ, εξερευνούν το μυστικό της ευτυχίας πίσω από την μαγειρική. Ο Νίκλας αποκαλύπτει μάλιστα μια από αυτές τις συνταγές για το πρακτορείο Bloomberg. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και γεμάτη γεύση, που σίγουρα δεν θα φανταζόσασταν πως μπορεί να ανήκει στην στρατηγική για υγεία και ευεξία. Απολαυστικά μακαρόνια, βούτυρο και μπόλικη παρμεζάνα. «Ο γλυκαιμικός δείκτης του πιάτου είναι πιο χαμηλός αν επιλέξετε ζυμαρικά ολικής και τα σερβίρετε al dente» υποστηρίζει ο σεφ.

Ο Σουηδός υποστηρίζει πως σερβίρει συχνά αυτό το πιάτο στα παιδιά του, προκειμένου να τα μυήσει σε νέες γεύσεις, όπως το φασκόμηλο. «Το φασκόμηλο είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό που μπορείτε να προτείνετε νωρίς στα παιδιά» υποστηρίζει καθώς, όπως λέει, σε αντίθεση με τον μαϊντανό και τον άνηθο έχει πιο επαρχιώτικη γεύση.

Το μυστικό για το πιάτο αυτό με βούτυρο, φασκόμηλα και κουκουνάρι είναι να «μαυρίσετε» το βούτυρο, χωρίς όμως να το κάψετε. Αυτό είναι που θα προσφέρει αυτή την γεύση φουντουκιού στο βούτυρο που θα απογειωθεί με την προσθήκη φρέσκου φασκόμηλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις