Ριφιφί Ψυχικό: Επτά κατσαβίδια αναμένεται να… μιλήσουν

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ριφιφί Ψυχικό: Επτά κατσαβίδια αναμένεται να… μιλήσουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ριφιφί Ψυχικό: Γιατί οι κυρίες των οποίων οι θυρίδες παραβιάστηκαν θα κληθούν στην Ασφάλεια για ένα ρολόι.

27.03.2021 | 08:29

Ένα ρολόι μεγάλης αξίας είναι στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας, που συνεχίζει, μετά την προφυλάκιση του 58χρονου συλληφθέντα, τις έρευνες για την ανεύρεση του κλεπταποδόχου που έχει στην κατοχή του τα κλεμμένα από το ριφιφί στις τέσσερις θυρίδες της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό. Το ρολόι αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που φέρνει στο φως το alphafreepress.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, το έβγαλαν οι ίδιοι από το χέρι του συλληφθέντα μετά την ταυτοποίση του γενετικού του υλικού και το κατάσχεσαν! Στην κίνηση αυτή προχώρησαν καθώς, κατά τις πληροφορίες, δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ενός τόσο ακριβού ρολογιού, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Πάντα κατά τις πληροφορίες του alphafreepress.gr, εντός των επομένων ημερών, θα κληθούν στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, οι τέσσερις σύζυγοι επιχειρηματιών στις οποίες ανήκαν οι παραβιασμένες θυρίδες για να αναγνωρίσοήυν η όχι το ρολόι, ως περιεχόμενο της θυρίδας τους.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήδη στην καταγγελία κάθε μιας εκ των τεσσάρων κατόχων των θυρίδων, έχουν αναφερθεί λεπτομερώς τα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντκείμενα που έχουν κλαπεί με τον κινητοματογραφικό τρόπο. Αν αναγνωρισθεί, θα είναι ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο για τον 58χρονο. Αν όχι, θα αναζητηθεί αλλού η προέλευση του ρολογιού και το πώς έφθασε στον τελευταίο κάτοχό του. Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της για την εξιχνίαση της κλοπής με τη λεία-μαμούθ των τεσσάρων θυρίδων, η Αστυνομία σημείωνε ότι:  «Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών».

Ριφιφί Ψυχικό: Η εξέταση των επτά κατσαβιδιών

Τις ίδιες ώρες, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζεται μια πυρετώδης επιχείρηση των ειδικευμένων αστυνομικών, που έχουν στα χέρια τους τα επτά κατσαβίδια, τα οποία κατασχέθηκαν στην οικία του 58χρονου. Οι πληροφορίες, που διαρρέονται από την Αστυνομία, αναφέρουν, ότι είναι δυνατόν, αφού θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι με ένα κατσαβίδι παραβιάστηκαν οι κλειδαριές των θυρίδων, να αποφανθούν οι ειδικοί, αν το κατσαβίδι αυτό βρίσκεται μεταξύ των επτά που κατασχέθηκαν.

Το έργο αυτό, έχει αναλάβει το Τμήμα «Ιχνών Εργαλείων» των εγκληματολογικών εργαστηρίων, το οποίο, ως εκ της αποστολής του προχωρά σε «εργαστηριακές εξετάσεις σε κοπτικά εργαλεία, που σχετίζονται με παραβιασμένα λουκέτα, σύρματα και καλώδια, αλλά και σε εξετάσεις σε οποιοδήποτε τύπου κλειδιού η κλειδαριάς με σύγχρονο τεχνικολογικό εξοπλισμό». Αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ίδια την Αστυνομία σε ό,τι αφορά την αποστολή του συγκεκριμένου Τμήματος.

Ριφιφί Ψυχικό: Νέα συμπληρωματική δικογραφία

Και στις δύο περιπτώσεις -στην αναγνώριση του ρολογιού και των κατσαβιδιών- θα σχηματισθεί νέα, συμπληρωματική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον ανακριτή ο οποίος χειρίζεται πλεόν την υπόθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Exit mobile version