Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει θεατές και αθέατες πλευρές της… παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

27.03.2021 | 10:47

Ένα ακόμη επεισόδιο στην κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή, που εντάσσεται στα παραπολιτικά, αυτή τη φορά με αφορμή μια φωτογραφία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης στα πρακτικά και στην οποία εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να κρατά πανό με το σύνθημα «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Και οι διάλογοι: Πολάκης: «Ο ακροδεξιός από την Αθήνα μίλησε για τον μωρό από τα Σφακιά. Είσαι ψεύτης. Είπες ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτίρια, ενώ η υπουργική απόφαση αναφέρει κατεδάφιση των κτιρίων από 294 εως 299. Δηλαδή πέντε κτίρια και όχι 900. Πάμε μαζί να τα μετρήσουμε».

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Γεωργιάδης: «Αν στην  φράση μου “μωρός από τα Σφακιά” αναγνωρίζει το πρόσωπό του, να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου, όταν είπα “μωρός από τα Σφακιά”. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε ένα κτίριο και ο Πολάκης πέντε. Συννενοηθείτε». Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης στο τέλος της συζήτησης έκανε δώρο στον κ. Γεωργιάδη μια μπουλντόζα παιχνίδι, λέγοντας ότι αυτή θα είναι και η μοναδική που θα μπει στον χώρο του Ελληνικού τον υπόλοιπο χρόνο. Κατευθύνθηκε μάλιστα προς τα κυβερνητικά έδρανα και άφησε το παιχνίδι μπροστά στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

  

Παραπολιτικά: Τι είδε ο υπουργός

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ. Ο υπουργός βρέθηκε σε μια αίθουσα με χιλιάδες φακέλους για συντάξεις, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ένα «ηλεκτρονικό» κράτος. Και το σχόλιό του: «Οι ασύλληπτες ανεπάρκειες σε στοιχειώδη μέσα (υποδομές, υπολογιστές, προσωπικό) από τη μια, αλλά και ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στην έκδοση των συντάξεων μέσα σε στοίβες φακέλων, δεν παραπέμπουν πάντως στο μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε». Το θέμα πάντως δεν είναι οι διαπιστώσεις των προβλημάτων, αλλά η επίλυσή τους και αυτό αναμένουν και οι χιλιάδες δικαιούχοι  που είναι στην αναμονή για την σύνταξή τους.

Παραπολιτικά: Αληθεύει;

Αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ζητήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία στην χώρα μας και μάλιστα το σχέδιο αυτό να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στην Βουλή μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες;

Exit mobile version