Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαζάρου προεδρικό: Το πιάτο που λάτρεψε ο πρίγκιπας Κάρολος
ΕΛΛΑΔΑ

Λαζάρου προεδρικό: Το πιάτο που λάτρεψε ο πρίγκιπας Κάρολος

Λαζάρου προεδρικό: "Συζητήσαμε για το πως θα μπορέσουμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη Ελλάδα στα πιάτα του δείπνου" ανέφερε ο κ. Λαζάρου για την ΠτΔ

Για την εμπειρία του από το δείπνο του προεδρικού Μεγάρου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο επιμελήθηκε, μίλησε σεφ Λευτέρης Λαζάρου στο ΟΡΕΝ. “Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που είχα την τιμή να μαγειρέψω σε αυτό το τόσο σημαντικό δείπνο” δήλωσε ο κ. Λαζάρου, εκφράζοντας την συγκίνησή του που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια τέτοια ιστορική στιγμή.

Μάλιστα αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία τον βοήθησε και τον ενέπνευσε για να δημιουργήσει το εορταστικό μενού. “Είχα μια απίστευτη βοήθεια από έναν άνθρωπο που έχει φέρει άλλον αέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, νιώθεις σαν να είσαι στο σπίτι σου. Ξεκίνησαμε μια συζήτηση πάρα πολύ ζεστή για το τι τραβάει η εστίαση, τι τραβάει ο κόσμος, πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την επανεκκίνηση στα εστιατόριά μας. Μετά συζητήσαμε για το πως θα μπορέσουμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη Ελλάδα στα πιάτα του δείπνου, να δουλέψουμε με μικρούς παραγωγούς ώστε να δώσουμε κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους. Όλα λειτούργησαν άψογα” τόνισε ο σεφ.

Το πιάτο που λάτρεψε ο πρίγκιπας Κάρολος

Αποκάλυψε εξάλλου ότι ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα. Αναφερόμενος στον “κιμά γαρίδας” που έκλεψε τις εντυπώσεις, ο σεφ δήλωσε πως πρόκειται γα ένα πιάτο τεσταρισμένο, καθώς το σερβίρει στο εστιατόριό του εδώ και πολλά χρόνια και ο κόσμος το αγαπά και το προτιμά.

Υπενθυμίζεται πως το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, με πρόθεση να τονιστεί το ελληνικό στοιχειο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις