Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ιερώνυμος συνάντηση: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, τι συζητήθηκε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος συνάντηση: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, τι συζητήθηκε

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος συνάντηση: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζήτησαν και για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα τη συγκεκριμένη στιγμή. Μάλιστα, από την πλευρά της Εκκλησίας τονίζεται πως η απόφαση για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα «θα καθοριστεί εν πολλοίς από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, καθώς και από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων».

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος Μητσοτάκης - Ιερώνυμος

Τις αμφιβολίες του για άνοιγμα πριν το Πάσχα εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Έτσι μεταδόθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάποιο άνοιγμα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Έχουμε τη μετάλλαξη που έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά έχουμε και το εμβόλιο, και το αυξημένο testing. Εγώ δεν μπορώ 40 ημέρες πριν το Πάσχα να έχω άποψη για το τι θα γίνει τότε», είπε.

Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη εβδομάδα. «Τα κρούσματα λογικά θα αρχίσουν να ελαττώνονται από την επόμενη εβδομάδα. Η θετικότητα είναι πολύ υψηλή. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα μέτρα, τις αποστάσεις, τις μάσκες, να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Λέω συνέχεια για τις μικρές κωμοπόλεις και τα χωριά, όπου με γάμους και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις διασπείρεται ο ιός, που δείχνει πόσο γρήγορα μεταδίδεται ο ιός. Γίνεται επίθεση του ιού, σε περιοχή που δεν είχε καθόλου κρούσματα» σχολίασε.

Μανωλόπουλος: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ή θα κάνουμε Πάσχα ή καλοκαίρι

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη αυτή τη στιγμή, ίσως παραμείνει έτσι για λίγο ακόμη», ανέφερε ο Eυάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο καθηγητής ανέφερε πως η αποκλιμάκωση δεν θα είναι σε μία εβδομάδα, αλλά θα πάρει αρκετό καιρό. «Ο Απρίλιος με τον έναν ή το άλλο τρόπο θα είναι επιβαρυμένος, ωστόσο θεωρώ πως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα λόγω εμβολιασμών», τόνισε μιλώντας στον ANT1. Ο καθηγητής ανέφερε πως το θέμα με τα μέτρα είναι δύσκολο, οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν, αλλά είναι δύσκολο να στηρίζονται στα νούμερα, καθώς αυτά θα παραμείνουν ψηλά. Μάλιστα στην ερώτηση αν θα γιορτάσουμε Πάσχα, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις