Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο: Tips για να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές
PLUS

Άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο: Tips για να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές

Άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο: Με την πολύ συχνή χρήση του πλυντηρίου, οι υδρατμοί μένουν και δεν προλαβαίνουν να εξατμιστούν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία κακή μυρωδιά στο πλυντήριο.

Ακόμη και οι τακτικές με την καθαριότητα νοικοκυρές, ξεχνούν καμιά φορά ότι οι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται φρεσκάρισμα. Η δυσάρεστη μυρωδιά που “πιάνετε” ως μαμά-νοικοκυρά-λαγωνικό, όταν ανοίγετε το πλυντήριό σας, δεν είναι ιδέα σας! Ο κάδος του πλυντηρίου σας και όχι μόνο  έχει σίγουρα ανάγκη από περιποίηση, αφού τείνει να μαζεύει υγρασία.

Γιατί μυρίζει το πλυντήριό σας

Γιατί μυρίζει ο κάδος του πλυντηρίου, αφού υπάρχει συνεχής ροή νερού; Η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στις «κρυφές» κοιλότητες του κάδου! Άλατα και υπολείμματα απορρυπαντικού φυλακίζονται στο πλυντήριό σας, καθιστώντας το… όχι και τόσο καθαρό. Για να είστε, λοιπόν, σίγουροι ότι τα ρούχα της οικογένειας πράγματι πλένονται, πρέπει δύο με τρεις φορές το χρόνο, να πλένετε τόσο τον κάδο, όσο και τις θήκες, αλλά και το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων σας.

Πως καθαρίζουμε το πλυντήριο ρούχων με σόδα και λεμόνι

Για να καταπολεμήσετε την έντονη δυσοσμία στο πλυντήριο ρούχων δεν θα χρειαστείτε ούτε εξειδικευμένα καθαριστικά και φυσικά ούτε πολύ χρόνο για να διαθέσετε. Μια όμως τόσο απλή διαδικασία αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου ρούχων αλλά και τη συνολική του απόδοση. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο σόδα και λεμόνι. Καλό θα ήταν πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης. Ο καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων με σόδα και λεμόνι είναι πολύ εύκολη και θα σας βοηθήσει όχι μόνο από την έντονη δυσοσμία στον κάδο του πλυντηρίου αλλά και αν μυρίζει η αποχέτευση πλυντηρίου.

Πλυντήριο

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήστε είναι τα εξής:

Τοποθετήστε περίπου ¼ από ένα φλιτζάνι του καφέ με μαγειρική σόδα στο συρτάρι του απορρυπαντικού, και ίση ποσότητα νερού.

Στη συνέχεια ανοίξτε τον κάδο του πλυντηρίου σας και τοποθετήστε στο εσωτερικό του περίπου δύο φλιτζάνια με λεμόνι.

Ρυθμίστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πλύσης και θέστε τη συσκευή σας σε λειτουργία για μία πλύση. Σε ορισμένα πλυντήρια ο κατασκευαστής συνιστά να μην πραγματοποιούνται πλύσης χωρίς ρούχα στο εσωτερικό. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να τοποθετήσετε στον κάδο μία πετσέτα.

Πλυντήριο γυναίκα

Δείτε ακόμη:

Γυαλίστε τα πλακάκια του μπάνιου με αυτό το κόλπο
Παραπάνω αλάτι στο φαγητό: Tips για να “σώσετε” την κατάσταση
Συνέντευξη για δουλειά – 5 SOS ερωτήσεις για να ξεχωρίσετε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις