Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πετρετζίκης – Μπαρμπαρίγου: Ο Ηλίας Μαμαλάκης ξαναχτυπά
LIFESTYLE

Πετρετζίκης – Μπαρμπαρίγου: Ο Ηλίας Μαμαλάκης ξαναχτυπά

Πετρετζίκης - Μπαρμπαρίγου: Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, ο Ηλίας Μαμαλάκης παίρνει θέση για τη μαγειρική κόντρα που ξέσπασε.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, ο Ηλίας Μαμαλάκης παίρνει θέση για τη μαγειρική κόντρα που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες ανάμεσα στον Άκη Πετρετζίκη και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με αφορμή μια γαλατόπιτα Μάνης. Συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέσπασε μέσω Instagram κατά ενός σεφ, που όμως δεν κατονόμασε, καθώς της έκλεψε μια συνταγή και την παρουσίασε ως δική του, κάνοντας μικρές αλλαγές. Ο λόγος για τη γαλατόπιτα Μάνης και τον Άκη Πετρετζίκη που την παρουσίασε στο Kitchen Lab της Κυριακής.

Μάλιστα, ο Άκης Πετρετζίκης απάντησε στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τον δικό του τρόπο μέσα από το Instagram, αφού έγραψε: «Ποιος κάνει την καλύτερη γαλατόπιτα; Εδώ καράβια χάνονται… Βαρκούλες αρμενίζουν… tip: αντί για καρύδια, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα».

Στην πρωτόγνωρη αυτή κόντρα, θέση πήρε και ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος σε σχόλιό του έγραψε: «Οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ούτε πατεντάρουνται. Από τη στιγμή που δημοσιοποιείς τη συνταγή, ανήκει σε όλους. Άλλωστε καμία μα καμία συνταγή δεν σε κάνει πλούσιο. Ούτε σου δίνει παράσημο τιμής. Και αν ποτέ στη ζωή του φτιάξεις κάτι εξαιρετικό. Κράτα τη συνταγή κρυφή. Όπως το ραβανί Βέροιας. Τη σάλτσα cafe de Paris κ.λπ.», δίνοντας, έμμεσα, δίκιο στον Άκη Πετρετζίκη.

Τώρα επανέρχεται στο ζήτημα, μετά τις διαστάσεις που πήρε η κόντρα των δύο σεφ, και, όπως φαίνεται, δίνει ξανά δίκιο στον Πετρετζίκη, λέγοντας ότι οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτησία, ενώ δίνει παραδείγματα διάσημων συνταγών που τις κάνουν πλέον όλοι. Δείτε την ανάρτησή του:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις