Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο: Πανικός στον αέρα την ώρα της προσγείωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο: Πανικός στον αέρα την ώρα της προσγείωσης

Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο: Το  Boeing 737 MAX με 140 επιβάτες απογειώθηκε από το Λος Άντζελες και ξεκίνησε την κάθοδο κατά τη διάρκειας έντονης βροχόπτωσης.

Το Boeing 737 MAX με 140 επιβάτες απογειώθηκε από το Λος Άντζελες και ξεκίνησε την κάθοδο κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης, όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά. Οι δύο πιλότοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, παρά το στιγμιαίο τράνταγμα που ένιωσαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ταραγμένοι επιβάτες. Ο χώρος στο πιλοτήριο ήταν σκοτεινός, εκτός από τα χειριστήρια, μέχρι που το εκτυφλωτικό φως του κεραυνού άστραψε μπροστά τους τη στιγμή που το αεροπλάνο πετούσε στα 30.000 πόδια.

Ο μηχανικός αεροσκαφών Juan, ο οποίος εκείνη την ώρα στεκόταν πίσω από τους δύο πιλότους, κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο τον κεραυνό. «Έμεινα έκπληκτος, ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι και καλά εκπαιδευμένοι για τέτοιου είδους συμβάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κεραυνό να χτυπάει έτσι, αλλά κάθε φορά είναι τρομακτικό. Είναι συνηθισμένο να χτυπούν κεραυνοί αεροπλάνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό κάτι τέτοιο να καταγράφεται σε βίντεο. Εκείνη την ώρα κατέγραφα την πτήση κατά τη διάρκεια της καταιγίδας» ανέφερε ο μηχανικός αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, χωρίς, μάλιστα, να προκληθούν ζημιές στην άτρακτο. Οι κεραυνοί συνήθως χτυπούν τις αιχμηρές άκρες, όπως σταθερά τη «μύτη» του αεροπλάνου ή τις κεραίες. Η ηλεκτρική ενέργεια ρέει μέσω της καλωδίωσης και βγαίνει από την ουρά του αεροπλάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις