Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συντάξεις Απριλίου 2021 πληρωμή: Οι ημερομηνίες καταβολής για κάθε Ταμείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου 2021 πληρωμή: Οι ημερομηνίες καταβολής για κάθε Ταμείο

Συντάξεις Απριλίου 2021 πληρωμή: "Το πράσινο φως" πήραν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον Απρίλιο και αναμένεται η πληρωμή τους.

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ. Ταυτόχρονα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, ξεκινώντας από τις 26 Μαρτίου. Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους συνταξιούχους από την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ενώ οι πρώτοι που θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι, όπως και τους προηγούμενους μήνες, θα πληρωθούν τις συντάξεις σε δύο ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό του ΑΜΚΑ  τους. Την ίδια μέρα θα γίνει η καταβολή και των κύριων αλλά και των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Απριλίου, για κάθε Ταμείο

-Στις 26 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Στις 30 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ηλικιωμένοι

Τι ορίζει ο Νόμος

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ηλικιωμένοι

Δείτε ακόμη:

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Εστίαση και τουρισμός στο επίκεντρο
Πώς πληρώνονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα την 25 Μαρτίου
Έρχεται ενίσχυση της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ – Τι προανήγγειλε ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις