Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μαραθώνας ΚΔΑΠ: Δύο νέες δομές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαραθώνας ΚΔΑΠ: Δύο νέες δομές

Μαραθώνας ΚΔΑΠ: Άδειες για την ίδρυση και λειτουργία δύο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στον Δήμο για πρώτη φορά.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Μαραθώνος, μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, κατάφερε εν μέσω lock down να εξασφαλίσει, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, τις άδειες για την ίδρυση και λειτουργία δύο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στον Δήμο για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

  • 1ο Κ.Δ.Α.Π. στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη, επί της οδού Αγίας Μαρίνας 6, με δυναμικότητα 135 παιδιά ανά βάρδια.
  • 3ο Κ.Δ.Α.Π. στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα, επί της οδού Χρυσίνα 7, με δυναμικότητα 240 παιδιά ανά βάρδια.

Τα  Κ.Δ.Α.Π. απασχολούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση τα παιδιά του Δημοτικού με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσική γυμναστική, ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων κ.α., και μέσα από την λειτουργία τους τα παιδιά αναπτύσσουν φιλίες, κοινωνικοποιούνται, εξελίσσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ενώ απασχολούνται διασκεδαστικά και με ασφάλεια υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών, όσο οι γονείς βρίσκονται στην εργασία τους.

«Στόχος μας είναι μετά την ανάκληση αναστολής λειτουργίας των δομών των Κ.Δ.Α.Π να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τα παιδιά του Δήμου μας ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο και δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Προτεραιότητα μας η Παιδεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας. Τα Κ.Δ.Α.Π. θα λειτουργούν από τις 16.00 ως τις 20.00 σε ημερήσια βάση, και από τις 9.00 ως τη 13.00 κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού.

ΚΔΑΠ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις