Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου: Το “διαστημικό” ποσό που πουλήθηκε
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου: Το “διαστημικό” ποσό που πουλήθηκε

Ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου: Ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου, δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε έναντι πολλών εκατομμύριων δολαρίων.

Ο βρετανός εικαστικός διεθνούς φήμης Sacha Jafri υποσχέθηκε να φτιάξει τον μεγαλύτερο πίνακα που έγινε ποτέ και κράτησε τον λόγο του. Το έργο με τίτλο «Το ταξίδι στην ανθρωπότητα» έχει την τεράστια έκταση 1.980 τετραγωνικών μέτρων και κατέκτησε μια θέση στο περιζήτητο βιβλίο Γκίνες και εντυπωσίασε με το μέγεθος αλλά και την ομορφιά του κοινό και κριτικούς. Ο διάσημος εικαστικός είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και πολλούς μήνες στο Ντουμπάι και ήθελε με τον δικό του τρόπο να προσφέρει στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Το έργο δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε έναντι 62 εκατομμύριων δολαρίων, υπερδιπλάσιο πόσο από τον αρχικό στόχο των 25 εκατομμυρίων.

Ο Βρετανικής καταγωγής καλλιτέχνης ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο τελευταίο του έργο κατά την διάρκεια του lockdown. «Είχα ξεμείνει στο Ντουμπάι και ήθελα να δημιουργήσω κάτι δριμύ και ζωηρό. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά», λέει ο ίδιος. Ο Jafri, ο οποίος είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και ζει στο Ντουμπάι, δεν επεδίωξε απλώς να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες «του μεγαλύτερου κοινωνικού, καλλιτεχνικού και φιλανθρωπικού έργου που έχει δημιουργηθεί ποτέ» αλλά και να προσφέρει. Το έργο υπολογίζεται πως έχει μήκος περίπου 160 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερο από γήπεδο ποδοσφαίρου και από δύο μεγάλες αίθουσες χορού ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Βίντεο με το δημοφιλές έργο του:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri)

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί  ότι, ανάμεσα στους χορηγούς του έργου είναι και η «εξοχότητα» του Σεΐχη Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, που επιθεώρησε την πρόοδο του project. Πριν τη δημοπρασία, το έργο θα προβληθεί στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου, το Burj Khalifa. «Στη συνέχεια, θα το τεμαχίσω σε 60 κομμάτια, τα οποία θα δημοπρατήσουμε, ελπίζοντας να συγκεντρώσουμε 30 εκατομμύρια δολάρια. Κάθε ένας από όσους αγοράσουν ένα από αυτά τα κομμάτια, θα έχει ένα τμήμα του μεγαλύτερου πίνακα που δημιουργήθηκε ποτέ», ανέφερε ο Jafri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacha Jafri 🙏🏻 (@sachajafri)

Δείτε ακόμη:

Αλήθειες που δεν γνωρίζατε για τον Τιτανικό – Πόσα Όσκαρ απέσπασε
“Η ληστεία του αιώνα” ντοκιμαντέρ στο Netflix – Πώς έγινε η κλοπή των έργων τέχνης
Ποιο ήταν το τελευταίο γεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν το μοιραίο τέλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις