Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως σχολεία άνοιγμα: Η κυβέρνηση επιθυμεί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως σχολεία άνοιγμα: Η κυβέρνηση επιθυμεί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Κεραμέως σχολεία άνοιγμα: Την προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν το συντομότερο, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει κάποια ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών μικρών και μεγάλων στα θρανία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την επανεκκίνηση της διά ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του lockdown. Ταυτόχρονα, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως για το άνοιγμα των σχολείων γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς, που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ερωτηθείσα για τις προαγωγικές εξετάσεις, ανέφερε πως όλα είναι στο τραπέζι και πως οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν αναμένεται να ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα ενώ επανέλαβε πως είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου. «Οι Πανελλαδικές δρομολογούνται να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά η ίδια. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται για τη σύμβαση με τη Cisco. Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη σύμβαση της Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex δήλωσε: «Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα». Όπως είπε, το πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Νίκη Κεραμέως

«Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα»

«Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί. Στη συνέχεια, όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας. Αναφορικά με το κόστος, είπε πως η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο. Η κ. Κεραμέως έκανε επίσης λόγο και για δεύτερο «απροκάλυπτο» ψέμα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ –ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρεία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Νίκη Κεραμέως

Δείτε ακόμη:

Interview: Ξεκάθαρο προβάδισμα Μητσοτάκη – Η Επανάσταση, η πανδημία και οι διαδηλώσεις
Άδωνις στη Βουλή: «Γέλασε ο μωρός από τα Σφακιά» – Πολάκης: «Ντροπή σου Καραγκιόζη»
Την Πέμπτη η πρώτη επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις