Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κάμερες αστυνομικοί – Χρυσοχοΐδης: «Μια εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάμερες αστυνομικοί – Χρυσοχοΐδης: «Μια εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια»

Κάμερες αστυνομικοί - Χρυσοχοΐδης: Ξεκίνησε πιλοτικά από σήμερα στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας η λειτουργία των καμερών.

Ξεκίνησε πιλοτικά από σήμερα στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας η λειτουργία των καμερών. Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Μπήκαν οι κάμερες πιλοτικά στη ΔΡΑΣΗ και στην ΟΠΚΕ. Σε λίγο παντού. Μια εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια». Οι κάμερες είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών (body cameras) και σε περίπτωση επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων θα ενεργοποιούνται μεταφέροντας εικόνα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

https://twitter.com/chrisochoidis/status/1374726876019757058

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρεται:

«Με την υπ’ αριθ. 7512/3/42-α από 23/03/2021 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του ΠΔ 75/2020, από Υπηρεσίες της ΥΕΠΡΜΑΡΤ/ ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ κατά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, από 12.00 ώρα της 23/03/2021 έως την 06.00 ώρα της 25/03/2021 εντός της εδαφικής αρμοδιότητας των Τμημάτων Ασφαλείας Εξαρχείων, Ομονοίας και Ακροπόλεως και ειδικότερα:

α) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, λεωφ. Αλεξάδρας, Κονιάρη, Αθηναίων Εφήβων, περιμετρικά του Λόφου Λυκαβηττού μέχρι την Ευελπίδος, Ρογκάκου Ηλία, Οίτης, Σίνα, Λεωφ. Βενιζέλου Ελευθερίου (Πανεπιστημίου) Πατησίων και λεωφ. Αλεξάνδρας.

β) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας που περικλείεται από τις οδούς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Σεπολίων, Ιουλιανού, Πατησίων, Αιόλου, Λυκούργου, Πειραιώς, Παναγή Τσαλδάρη, Πέτρου Ράλλη, Σαλαμίνος, Αγίας ‘Αννης.

γ) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως που περικλείεται από τις οδούς Αιόλου, Πανεπιστημίου, Εδουάρδου Λω, Σταδίου, Φιλελλήνων, Σιμωνίδου, λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Συγγρού, Αμβρ. Φρατζή, Κασομούλη, λεωφ. Βουλιαγμένης Φιλομήλας, Ζεύξιδος Ελευθερίας, Γράμμου, Μπακνανά, Βιέννα, Ακροπτηρίου, Πρασινίκα, Κράτητος, Συγγρού, Λαγουμιτζή, Καλλιρόης, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ερμού, Αθηνάς, Λυκούργου».

Αστυνομικός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις