Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Τιτανικός – ταινία: Εκπληκτικές αλήθειες που δεν γνωρίζατε
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τιτανικός – ταινία: Εκπληκτικές αλήθειες που δεν γνωρίζατε

Τιτανικός - ταινία: Από τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών το φιλμ του Τζέιμς Κάμερον.

Μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών, «Ο Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον, το φιλμ βασίστηκε στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς συγκεντρώνοντας συνολικά 2,187 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για την ταινία που είχε τα υψηλότερα κέρδη μέχρι και πριν το φιλμ του Κάμερον, το «Avatar» του 2009, που “πήρε τον τίτλο” από τον Τιτανικό. Προτάθηκε για ένα ρεκόρ 14 Όσκαρ, και κατάφερε να κερδίσει τις 11 κατηγορίες, ενώ αποτέλεσε την έναρξη της λαμπρής καριέρας δύο νεαρών, τότε, ηθοποιών, της Κέιτ Γουίνσλετ και του βραβευμένου με Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ιδού 10 αλήθειες για την ταινία που δεν γνωρίζατε:

  • Το κόστος κατασκευής του Τιτανικού το 1910 έως το 1912 ήταν 7,5 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο ισοδυναμούσε με περίπου 120 έως 150 εκατομμύρια δολάρια το 1997. Η ίδια η ταινία κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατάφερε να κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 2,187 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Ο Ρίβερ Φοίνιξ ήταν η πρώτη επιλογή του Κάμερον για τον ρόλο του Τζακ. Ωστόσο, τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε τελικά η ταινία, ο Φοίνιξ είχε πεθάνει και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρισκόταν στην ιδανική ηλικία των 21. Σύμφωνα με το reelrundown.com, μάλιστα, και στον Τζόνι Ντεπ είχε προσφερθεί ο ρόλος, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε την πρόταση.
  • Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε επιλεγεί για το ρόλο του καπετάνιου Σμιθ, αλλά έπρεπε να τον απορρίψει λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης εκείνη την εποχή.
    Ο Τιτανικός ήταν η πρώτη ταινία που είχε δύο ηθοποιούς, την Κέιτ Γουίνσλετ και τη Γκλόρια Στιούαρτ, υποψήφιες για Όσκαρ για τον ίδιο ρόλο. Και οι δύο έπαιξαν τη Ρόουζ (σε διαφορετική ηλικία), ωστόσο, καμία δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο.
  • Η Γκλόρια Στιούαρτ, που έπαιζε τη Ρόουζ στη μεγαλύτερη ηλικία, ήταν το μόνο άτομο που δούλεψε στην ταινία το οποίο ζούσε πραγματικά το 1912 όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός. Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1910.

Η δραματική σκηνή όπου το νερό εισέρχεται στο δωμάτιο της Μεγάλης Σκάλας

  • Στη δραματική σκηνή όπου το νερό εισέρχεται στο δωμάτιο της Μεγάλης Σκάλας, οι παραγωγοί της ταινίας είχαν μόνο μία ευκαιρία για να τη γυρίσουν σωστά, επειδή ολόκληρο το σκηνικό και τα έπιπλα επρόκειτο να καταστραφούν από το νερό.
  • Το τελικό ροζ φόρεμα που φοράει η Ρόουζ στην ταινία φτιάχτηκε για να φαίνεται τόσο καλό βρεγμένο όσο και όταν ήταν στεγνό. Η σχεδιάστρια κοστουμιών Deborah Lynn Scott έφτιαξε 24 πανομοιότυπες εκδόσεις του φορέματος.
  • Όταν ο Ρόουζ συναντά τον Τζακ στην τελική σκηνή της ταινίας, το ρολόι στη σκάλα πίσω τους δείχνει την ακριβή ώρα που βυθίστηκε το πλοίο (2:20 π.μ.).
  • Για να κάνουν τα σώματα στο νερό να φαίνονται κατεψυγμένα, εφαρμόστηκε πούδρα στα πρόσωπα των ηθοποιών που στη συνέχεια κρυσταλλώθηκε όταν οι ηθοποιοί εκτέθηκαν στο νερό. Το κερί εφαρμόστηκε, επίσης, στα ρούχα και τα μαλλιά όλων, δίνοντάς τους μια γυαλιστερή και παγωμένη εμφάνιση.
  • Το μεγαλύτερο ζευγάρι που πεθαίνει μαζί είναι οι Isidor και Ida Straus, συνιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου Macy’s. Στην Ida προσφέρθηκε θέση σε σωσίβια λέμβο, αλλά αρνήθηκε να επιβιβαστεί, ώστε να μείνει με τον σύζυγό της. Τα τελευταία της λόγια, μάλιστα, σύμφωνα με το reelrundown.com ήταν «Αφού ζήσαμε μαζί όλη μας την ζωή, θα πεθάνουμε και μαζί».

Δείτε ακόμη:

Ο Κακούρης μεταμορφώθηκε σε Κολοκοτρώνη – Η ανάρτηση στο instagram
Θύμα διάρρηξης ο Τζόνι Ντεπ – Άνδρας μπήκε στην έπαυλή του, έκανε ντους και ήπιε ποτό
«Χτύπα με και γ… με»: Σάλος με το μπλουζάκι της Kourtney Kardashian

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις