Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Σημίτης νέος: Σπάνια φωτογραφία όταν ήταν 30 ετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σημίτης νέος: Σπάνια φωτογραφία όταν ήταν 30 ετών

Κώστας Σημίτης νέος: Πίσω στα... νιάτα ο Κώστας Σημίτης φαίνεται να απολαμβάνει τη στιγμή.

Ένα σπάνιο «κλικ» ήρθε στη δημοσιότητα, από τότε που ο Κώστας Σημίτης ήταν 30 ετών και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο πρώην πρωθυπουργός εικονίζεται, με την παρέα του, πιθανώς σε καλοκαιρινές διακοπές. Πίσω στα… νιάτα ο Κώστας Σημίτης φαίνεται να απολαμβάνει τη στιγμή. Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, ενώ στα αριστερά του βρίσκεται προφανώς ο αδελφός του Σπύρος Σημίτης. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Δάφνη Σημίτη, γοητευτική, σε νεαρή ηλικία.

Το εμβόλιο

Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός είναι 85 ετών και πρόσφατα τον είδαμε να περιμένει στην ουρά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κώστας Σημίτης: Λίγα λόγια 

Ο Κώστας Σημίτης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Μάρμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας και οικονομικά στο London School of Economics and Political Science. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως διδάκτωρ της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ το 1959. Δίδαξε ως υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας το 1971 και συνέχισε ως τακτικός καθηγητής του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν από το 1971 έως το 1975. Το 1977 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Πάντειο Σχολή (το σημερινό Πάντειο Πανεπιστήμιο). Mιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ο Κώστας Σημίτης είναι παντρεμένος με τη Δάφνη, την οποία γνώρισε την περίοδο που και οι δύο σπούδαζαν στο London School of Economics. Η σύζυγός του κατάγεται, από την πλευρά της μητέρας της, από παλιά οικογένεια της Άρτας ενώ είναι εγγονή του Ευάγγελου Γαρουφαλιά, δημάρχου Άρτας και βουλευτή, καθώς και ανιψιά του Πέτρου Γαρουφαλιά, βουλευτή και υπουργού. Απέκτησαν μαζί δύο κόρες, τη Φιόνα και τη Μαριλένα. Κατοικούν στο Κολωνάκι. Το διάστημα της πρωθυπουργίας του (8 χρόνια και 2 μήνες από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον Μάρτιο του 2004) αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους ως συνεχούς διαστήματος παραμονής στο αξίωμα του πρωθυπουργού, ξεπερνώντας το αντίστοιχο του Ανδρέα Παπανδρέου (7 χρόνια και 9 μήνες από τον Οκτώβριο του 1981 έως τον Ιούλιο του 1989).

Τα best of

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις