Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας Τρίπολης Παναθηναϊκός 2-2: Έχασε μεγάλη ευκαιρία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αστέρας Τρίπολης Παναθηναϊκός 2-2: Έχασε μεγάλη ευκαιρία

Αστέρας Τρίπολης Παναθηναϊκός 2-2: «Δεν ήταν εντολή, αλλά νοοτροπία η οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού».

Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τη χθεσινή ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου βρέθηκε να προηγείται με 2-0 για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο Διονύσης Δεσύλλας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Το λες και χαρακίρι ή αυτοκτονία αυτό που συνέβη. Δέχθηκε δύο γκολ σε 7 λεπτά και έφαγε ένα γκολ στο 97’, όταν δεν είχε περιθώρια αντίδρασης», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας και πρόσθεσε: «Επειδή συμβαίνει συχνά στον Παναθηναϊκός και το πλήρωσε τώρα στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Είναι ένα ματς που έδειχνε εξαρχής ο Παναθηναϊκός πως θα μία διαφορετική προσέγγιση. Πίεσε ψηλά, στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, με τους εξτρέμ και χαφ για να δυσκολέψουν Αστέρα. Στο δεύτερο μέρος δεν του βγήκε σε ευκαιρίες αυτό».

Καταλήγοντας, ο Διονύσης Δεσύλλας υπογράμμισε: «Υπήρξε μία ανεξήγητη οπισθοχώρηση. Οι αλλαγές έγιναν στο 74’. Όλες οι αλλαγές είχαν λογική, εκτός από εκείνη του Αλεξανδρόπουλου με τον Αθανασακόπουλο. Προφανώς δεν έχει τελειώσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Παγκάκης: «Δεν ήταν εντολή, αλλά νοοτροπία η οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού»

Πρόβλημα… φοβικής νοοτροπίας εντοπίζει στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παγκάκης κι εκεί αποδίδει το στραβοπάτημα στην Τρίπολη παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ του Αστέρα.

«Θεωρώ πως οι αλλαγές των Αγιούμπ και Αλεξανδρόπουλο έπαιξαν ρόλο στην οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού. Ο τελευταίος δεν μπορούσε να συνεχίσει, γιατί είχε πρόβλημα στο γόνατο. Δεν υπήρχε εντολή στην ομάδα να γυρίζει πίσω. Ίσως το ένστικτο αυτοσυντήρησης κι επειδή ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να παίζει έτσι, κλείστηκε για να κρατήσει το προβάδισμα. Είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά και απουσιών, όπως και διαχείρισης. Δεν ήταν ανάγκη να επιτεθεί, απλά να κρατήσει την μπάλα χρειαζόταν. Μπορούσε να μπει ο Αϊτόρ, που ξέρει να κρατά μπάλα, ακόμη κι ο Μπουζούκης παρότι του λείπει ρυθμός», τόνισε.

«Η ομάδα έχει διαχειριστεί το ματς εξαιρετικά ως το 80’ και δεν έδειχνε τίποτα ότι μπορούσε να αλλάξει. Ούτε οι παίκτες του Αστέρα έδειχναν να το πιστεύουν. Ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάει καβάλα στο άλογο για τη συνέχεια. Ίσως να του στοιχίσει στο τελικό ταμείο των playoffs. Πλέον ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμος και είναι αναγκαία η νίκη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις