Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης: Ποια ελληνική βρίσκεται ανάμεσα τους
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης: Ποια ελληνική βρίσκεται ανάμεσα τους

Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης: Ανάμεσα στις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης, την εμφάνιση της κάνει και μία ελληνική.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε συνολικά 60 πόλεις της Ευρώπης με μητροπολιτικό χαρακτήρα και πληθυσμό περισσότερο του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, ανέδειξε τις 10 κορυφαίες με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι πόλεις που αναδείχθηκαν στη λίστα συγκεντρώνουν περισσότερες από 2.500 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, δηλαδή περίπου 7 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, με 2.957 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, με τη Μασσαλία να την ακολουθεί με 99 ώρες λιγότερης ηλιοφάνειας ανά χρόνο (2.858 συνολικά) και τη Λισαβόνα να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 2.799 ώρες.

Ελλάδα Ακρόπολη

Στην τέταρτη θέση η Αθήνα

Η Αθήνα συναντάται στην τέταρτη θέση με συνολικά 2.771 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως και η πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Μαδρίτη με 2.769. Το Μονακό και η Νίκαια ακολουθούν στην έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, ισοψηφώντας με 2.724 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, ενώ δύο θέσεις πριν την δεκάδα βρίσκονται τα Τίρανα με 2.544. Η Βαρκελώνη, ακόμη μία ισπανική πόλη, συναντάται στην ένατη θέση με 2.524 ώρες ηλιοφάνειας και η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με την Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο, η οποία ετησίως μετρά 2.480 ώρες ηλιοφάνειας.

Αθήνα Ακρόπολη Ελλάδα

Δείτε ακόμη:

Μια γαλανόλευκη 4.000 τετραγωνικών στον Υμηττό
Η Ρωσική αγορά επιλέγει Ελλάδα για διακοπές
Στην Ελλάδα η παλαιότερη μονή της Ευρώπης – Σε ένα πανέμορφο επιβλητικό τοπίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις