Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Λεία 128.000 ευρώ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Λεία 128.000 ευρώ

Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Διέφυγαν με τη λεία τους με νοικιασμένο αυτοκίνητο, έχοντας παραμείνει στο κοσμηματοπωλείο δύο ώρες!

Συμμορία τριών Γεωργιανών, βρισκόταν πίσω από διάρρηξη κοσμηματοπωλείου, με λεία μαμούθ, τον περασμένο Οκτώβριο, στην οδό Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τους τρεις Γεωργιανούς, που τρύπωσαν, τότε, με κλειδί πασπαρτού στον χώρο όπου γινόταν και έκθεση κοσμημάτων, διέρρηξαν με οξυγόνο και τροχό το χρηματοκιβώτιο κι έφυγαν με κοσμήματα αξίας 121.000 ευρώ και 7.000 ευρώ σε μετρητά, συνελήφθησαν οι δύο, ενώ ο τρίτος αναζητείται. Οι διαρρήκτες για να ανοίξουν με το οξυγόνο και τον τροχό το χρηματοκιβώτιο, είχαν μείνει μέσα στο κατάστημα, στον πρώτο όροφο κτιρίου, δύο ολόκληρες ώρες. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων εκτός από διαρρηκτικά εργαλεία και φύλλα αλουμινίου με εντυπώματα κλειδιών, προς αντιγραφή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, σκουλαρίκια και ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο Γεωργιανών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη συνεργού τους, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου. Η διάρρηξη είχε λάβει χώρα, ξημερώματα Σαββάτου της 20ης Οκτωβρίου 2020. Κατά των Γεωργιανών, ηλικίας 50, 57 και 28 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, βίας κατά δικαστικών υπαλλήλων, κλοπής, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Διάρρηξη

Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Η λεία των διαρρηκτών

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα», ανακοίνωσε η Αστυνομία «οι ανωτέρω δράστες τον Οκτώβριο του 2020 , εισήλθαν βραδινές ώρες σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα αξίας 121.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με όχημα το οποίο είχαν μισθώσει. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τους δύο δράστες (50 και 57 ετών) στις οικίες τους στην Δυτική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο τα πόλης.

Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους διαμονής των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων, ένα κουτί, που περιείχε φύλλα αλουμινίου με εντυπώματα διαφόρων κλειδιών, πλήθος κλειδιών από θύρες ασφαλείας και κλειδαριές, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές), πλήθος κοσμημάτων (ρολόγια, σκουλαρίκια) εννέα μαχαίρια, ένα εργαλείο κοπής υαλοπινάκων και ναρκωτικές ουσίες (δισκία, μεθαδόνη).

Γεωργιανοί κοσμηματοπωλείο: Και διάρρηξη σε διαμέρισμα

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 57χρονος, διέρρηξε κεντρική θύρα διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα. Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Διάρρηξη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις