Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 40χρονος ληστής περιπτέρων: Τέλος στη δράση του έβαλε η ΔΙ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

40χρονος ληστής περιπτέρων: Τέλος στη δράση του έβαλε η ΔΙ.ΑΣ.

40χρονος ληστής περιπτέρων: Ο λόγος για έναν 40χρονο, ο οποίος εν τέλει συνελήφθη, όχι μετά από ληστεία σε περίπτερο.

Πλησίαζε σαν πελάτης περίπτερα σε συνοικίες του Πειραιά, ζητούσε ένα πακέτο τσιγάρα, αλλά αντί να πληρώσει τραβούσε… πιστόλι και απαιτούσε τις εισπράξεις από τους έντρομους υπαλλήλους!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο λόγος για έναν 40χρονο, ο οποίος εν τέλει συνελήφθη, όχι μετά από ληστεία σε περίπτερο, αλλά όταν αποπειράθηκε να ακινητοποιήσει στο Κερατσίνι και να ληστέψει έναν πεζό πολίτη.

Ο πεζός αντιστάθηκε

Ο τελευταίος, όμως, αντιστάθηκε και κατάφερε να τον τρέψει σε φυγή, ειδοποιώντας συγχρόνως και την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που πήραν εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων, έφθασαν τάχιστα στο σημείο της απόπειρας και αφού πήραν τα χαρακτηριστικά του επίδοξου δράστη, τον εντόπισαν λίγο μετά και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Πιστόλι-Ρέπλικα

Στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί ένα πιστόλι ρέπλικα, όπλο δηλαδή που προσομοίαζε με πιστόλι, αλλά δεν ήταν, κάτι βέβαια που δεν γνώριζαν τα θύματα την ώρα της ληστείας.

Μετά την εξέτασή του, ο 40χρονος συνελήφθη για ληστείες κατ΄εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η Αστυνομία, περιγράφει τις συνθήκες σύλληψης: «Λίγο πριν ο 40χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει με την απειλή περιστρόφου πεζό στο Κερατσίνι, με τον παθόντα να αντιστέκεται και τον δράστη να τρέπεται σε φυγή.

Η ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε τον δράστη

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σαν πελάτης εντόπισαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στην κατοχή του βρέθηκε περίστροφο ρέπλικα».

Περιπολικό της αστυνομίας

Δρούσε από αρχές Μαρτίου

Λέει ακόμη η Αστυνομία ότι «από την προανακριτική έρευνα της Ασφάλειας Πειραιά και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος, από τις αρχές Μαρτίου του 2021, μετέβαινε πεζός πρωινές ώρες σε περίπτερα και προσποιούμενος τον πελάτη, αφού ζητούσε ένα πακέτο τσιγάρα, στη συνέχεια με την απειλή περιστρόφου απαιτούσε από τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τις εισπράξεις».

Εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες

Έως τώρα, εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών με την ίδια μεθοδολογία σε βάρος υπαλλήλων περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών.

Από την επακόλουθη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Τα ευρήματα

Σιδηρογροθιά, σουγιάς, ποσότητα κάνναβης βάρους 5,8 γραμμ, φωτοβολίδες και ασύρματος.

Η έρευνα συνεχίζεται

Ο συλληφθείς, καταλήγει η Αστυνομία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις