Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Φυλακές Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί – Κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την εισαγωγή ναρκωτικών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Φυλακές Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί – Κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την εισαγωγή ναρκωτικών

Φυλακές Ιωαννίνων: Στη δικογραφία των εσωτερικών υποθέσεων περιλαμβάνονται ακόμη ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, άλλοι τρεις έγκλειστοι, όπως επίσης και άλλοι τρεις ιδιώτες.

Κύκλωμα, που είχαν στήσει στις φυλακές Ιωαννίνων, δύο σωφρονιστικοί και ένας έγκλειστος, κατηγορείται ότι διευκόλυνε την εισαγωγή στο σωφρονιστικό ίδρυμα κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών. Στη δικογραφία, που έχει σχηματισθεί από το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας στη Βόρειο Ελλάδα, περιλαμβάνονται ακόμη ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και τρεις ιδιώτες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ,  «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διευκόλυνε την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών σε Κατάστημα Κράτησης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, καθώς και τρεις ιδιώτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων κ.λπ. αδικήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα σωφρονιστικός υπάλληλος και (3) έγκλειστοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και (3) ιδιώτες». Όπως προέκυψε από την έρευνα,  τονίζει η Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2020, ενέχεται σε 4 περιπτώσεις εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατασχέθηκαν κινητά, χρήματα, σημειώσεις

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη 11 Μαρτίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 420 ευρώ και πλήθος εγγράφων και σημειώσεων.

Περιπολικό αστυνομία

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις