Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ισραήλ κορονοϊός: Έλληνας περιγράφει τη ζωή μετά τον εμβολιασμό – Όλα όπως πριν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ κορονοϊός: Έλληνας περιγράφει τη ζωή μετά τον εμβολιασμό – Όλα όπως πριν

Ισραήλ κορονοϊός: Αναρωτιόσουν αν ποτέ πραγματικά υπήρξε κορωνοϊός...

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι Έλληνας δημοσιογράφος που εδώ και χρόνια ζει στο Ισραήλ. Μέσα από βίντεο που ανεβάζει καθημερινά στη σελίδα του στο Facebook δείχνει πώς είναι η ζωή στη χώρα μετά τον εμβολιασμό, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ήδη η ευρεία πλειονότητα των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί και εκατομμύρια ακόμη πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Και ο Αχιλλέας Πεκλάρης έχει εμβολιαστεί και πλέον λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του με διοργάνωση ελληνικών βραδιών σε εστιατόρια της χώρας. Τα εστιατόρια άλλωστε είναι κατάμεστα στο Ισραήλ εδώ και ημέρες, πλήθη νεαρών πολιτών κατακλύζουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ και οι μάσκες εξαφανίζονται -αν και παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους σε κλειστούς χώρους.

Τα βίντεο που αναρτά άλλωστε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι η πιο ισχυρή απόδειξη των παραπάνω. Σε αυτά, πολίτες φαίνονται να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε εστιατόρια, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Στην τελευταία του ανάρτηση μάλιστα, την οποία συνόδευε βίντεο από ένα κατάμεστο από κόσμο εστιατόριο, ο Αχιλλέας Πεκλάρης εξηγούσε πόσο περίεργες φάνηκαν στον ίδιο αυτές οι εικόνες μετά την περιπέτεια που βίωσε όλος ο πλανήτης με τον κορωνοϊό.

Αναρωτιόσουν αν ποτέ πραγματικά υπήρξε κορωνοϊός…

«Χθες το βράδυ στο εστιατόριο η ατμόσφαιρα, η αίσθηση, είχε κάτι αλλόκοτο, ήταν λίγο τρίπι. Κάποιες στιγμές ένιωθες εντόνως αφύσικα έως άβολα, και δυσαναλόγως περίεργα για έναν τόσο οικείο χώρο (ένα απλό εστιατόριο). Τόσο έντονο, που έλεγες “ρε συ μήπως το βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνήσω, και έξω έχει ακόμα λόκνταουν και σκοτάδια;“. Όμως κάποιες άλλες στιγμές, η αίσθηση ήταν ακριβώς η αντίστροφη: Ένιωθες τόσο οικεία, τόσο χαλαρά, τόσο γνώριμα, σε ένα τραπέζι με φαγητό, κρασί, φίλους, κόσμο, που αναρωτιόσουν αν ποτέ πραγματικά υπήρξε κορωνοϊός, λόκνταουν κ.λπ. ή όλα αυτά ήταν ένα κακό όνειρο και δεν συνέβησαν ποτέ», έγραψε συγκεκριμένα. Σημειώνεται ότι και οι παραλίες είναι γεμάτες τα Σαββατοκύριακα και οι πολίτες απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις