Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2021 αίτηση παράταση: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 αίτηση παράταση: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες 2021 αίτηση παράταση: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2021.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2021. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλήνιες εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια και όλο το σχετικό υλικό (εγκύκλιος, οδηγίες, υπόδειγμα) βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές και εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Παράταση σχολικού έτους

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση της σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενη στα σχολεία. «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

Σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Σχετικά με τα τάμπλετ, η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις