Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιάσονας – Τροχαίο: Εξετάζεται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη έξω από τη Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Ιάσονας – Τροχαίο: Εξετάζεται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη έξω από τη Βουλή

Ιάσονας - Τροχαίο: Ο άτυχος Ιάσονας "τοποθετεί" φωτεινό σηματοδότη έξω από την Βουλή για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. 

Επιτέλους, φαίνεται ότι το αυτονόητο θα γίνει πραγματικότητα. Και αυτό το εγγυάται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων. Τασούλας. Σε λίγο καιρό και μετά από κατάλληλη μελέτη από συγκοινωνιολόγο, όλα δείχνουν ότι θα τοποθετηθεί ο φωτεινός σηματοδότης επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο σημείο όπου στρίβουν τα οχήματα για να μπουν στο προαύλιο της Βουλής, όταν κατέρχονται από το Χίλτον προς το Σύνταγμα. Στο φόντο του φρικτού δυστυχήματος, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Ιάσονας,ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε γνωστό ότι υπεβλήθη νέο αίτημα  στην Περιφέρεια Αττικής για τοποθέτηση φαναριού στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βλέπει θετικά το θέμα, ενώ χθες επισκέφθηκε το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας, συγκοινωνιολόγος για να μελετήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Επαναβεβαίωσε  ο κ. Τασούλας ότι ο τροχονόμος που ήταν έξω δεν ανήκε στην υπηρεσία της Βουλής, αλλά της Τροχαίας, ενώ ο τροχονόμος που ήταν εντός του περιβόλου, δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα και δεν είχε καν σηκώσει τη μπάρα. «Ήταν δυστύχημα που μπορούσε να συμβεί στον καθένα», είπε, ενώ σε ερώτηση αν είναι παράνομο να μπαίνουν από την αριστερή λωρίδα είπε πως δεν είναι παράνομο από τη στιγμή που υπάρχει τροχονόμος έξω και ρυθμίζει την κυκλοφορία. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι την ώρα του τραγικού  δυστυχήματος τροχονόμος στο σημείο δεν υπήρχε-ήταν πιο κάτω σε άλλη υπηρεσία- με αποτέλεσμα τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο Ιάσονας και ανέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας με το πίσω μέρος του υπηρεσιακού-συνοδευτικού της κας Ντόρας Μπακογιάννη οχήματος με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα.

Απαγόρευση εισόδου αν δεν μεταφέρουν επίσημους

Άλλωστε έχει γίνει σαφές ότι υπηρεσιακά οχήματα στα οποία δεν επιβαίνουν βουλευτές η υπουργοί η άλλοι επίσημοι, δεν μπορούν να μπαίνουν από τη συγκεκριμένη είσοδο, αλλά από είσοδο επί της λεωφόρου Αμαλίας. Η δυνατότητα στα μεταφέροντα επισήμους να μπαίνουν από τη συγκεκριμένη είσοδο, δίνεται για να μη σταματάνε- με παρουσία όμως τροχονόμου που ρυθμίζει την κυκλοφορία- για λόγους ασφαλείας και για αποφυγή της  ακινητοποίησης σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ ασφαλείας.

Στο μεταξύ για άλλη μια φορά αξιωματούχοι της Αστυνομίας που γνωρίζουν την πορεία των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αναφέρουν ότι το βίντεο, που ελήφθη  από κάμερα, η οποία βρίσκεται στο αστυνομικό φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας και  έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας του 23χρονου με το υπηρεσιακό όχημα, ρίχνει πλήρες φως στις συνθήκες.

Οι σκηνές που καταγράφηκαν

Πιο αναλυτικά, το υπηρεσιακό όχημα μάρκας Skoda Octavia βρισκόταν στην κάθοδο της Βασ. Σοφίας –από το Χίλτον προς το Σύνταγμα- και εμφανίζεται να έχει σταματήσει στην αριστερή λωρίδα με πρόθεση να στρίψει αριστερά και να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Στο βίντεο φαίνεται ότι απέναντι –στην άνοδο της Βασ. Σοφίας, στην αριστερή λωρίδα- βρίσκεται ταξί, που παρά το γεγονός ότι έχει προτεραιότητα κάνει σήμα στον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος να προπορευτεί. Το υπηρεσιακό φαίνεται να στρίβει με χαμηλή ταχύτητα προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Εκείνη τη στιγμή, κι ενώ το υπηρεσιακό έχει εισέλθει στο μεγαλύτερο μέρος του, στο πεζοδρόμιο πριν περάσει την  πύλη, εμφανίζεται η μοτοσικλέτα με τον 23χρονο να πλησιάζει από την δεξιά λωρίδα, στην άνοδο της Βασ. Σοφίας – έχοντας πράσινο.

Η πρόσκρουση στο υπηρεσιακό

Η μοτοσικλέτα του αιφνιδιασμένου Ιάσονα πέφτει  με δύναμη στην πίσω δεξιά πλευρά του υπηρεσιακού οχήματος.  Στο βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του οδηγού-αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν ήταν δεμένο σφιχτά- και ο διπλά άτυχος Ιάσονας, πέφτει  ακάλυπτος στο οδόστρωμα και τραυματίζεται, δυστυχώς, βαριά. Τις ίδιες ώρες, η Τροχαία Αθηνών συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από άτομα που βρέθηκαν στο σημείο ενώ είναι σε παραλαβή και της παραλαβής της πραγματογνωμοσύνης, που έχει παραγγελθεί για να ενσωματωθεί και αυτή στη δικογραφία, η οποία θα παραδοθεί ολοκληρωμένη στα χέρια του εισαγγελέα.

Τροχαίο Βουλή

Δείτε ακόμη:

Αντέγραφαν στοιχεία καρτών και κωδικούς στα ΑΤΜ και έφτιαχναν κάρτες κλώνους
Μέλη πολυμελούς συμμορίας με καλάσνικοφ συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Κόρινθο
Πώς ένα GPS οδήγησε σε εξάρθρωση σπείρας κλοπών αυτοκινήτων τύπου smart

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις