Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεννηματά – Κορονοϊός: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά – Κορονοϊός: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας

Γεννηματά - Κορονοϊός: Παταγώδη αποτυχία καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την διαχείριση της πανδημίας.

Ανοίγοντας την διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής για τη κατάσταση του ΕΣΥ στην Αττική, με τη συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών από τα νοσοκομεία της Αθήνας, η κ. Φώφη Γεννηματά επικέντρωσε την αυστηρή κριτική της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την διαχείριση του κορονοϊού. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ένταση του προβλήματος και να μιλά μάλιστα για επιτυχία επικαλούμενος αυθαίρετες συγκρίσεις με άλλες χώρες». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, καθώς η επιβολή του μεγαλύτερου σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία.

«Επέλεξαν την πολιτική του lockdown ακορντεόν και αυτοσχεδίασαν με λάθος και αναποτελεσματικά μέτρα. Αντί να πάρουν στοχευμένα μέτρα σε κάθε περιοχή έγκαιρα, επέμειναν σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα, που όχι μόνο δεν πέτυχαν, αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα. Που μάλιστα, όσο αποτύγχαναν, τόσο πιο αυστηρά τα έκαναν», τόνισε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν έγινε καμία προετοιμασία για να στηριχθεί το ΕΣΥ, ούτε η κυβέρνηση αξιοποίησε την «μαύρη εμπειρία» της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε δηκτικά, ενώ μίλησε για «προφητείες» κυβερνητικών στελεχών για το πότε θα ανοίξει η αγορά και η κοινωνική δραστηριότητα, γεγονός που έχει κουράσει κι απογοητεύσει τους πολίτες, με αποτέλεσμα η κρίση εμπιστοσύνης να διευρύνεται και να προκαλείται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τεχνητή όξυνση.

Φώφη Γεννηματά βουλή

Τι τόνισε η Φώφη Γεννηματά:

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό με συντονιστικό κέντρο και δράση σε τρία επίπεδα για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος που αφορούν στην ένταξη όλων των δομών (ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδίως τα μεγάλα, στρατιωτικά νοσοκομεία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όλου του επιστημονικού προσωπικού, του δημοσίου και ιδιωτών με ειδικότητες συναφείς με πανδημία) καθώς και τη διασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού: Φιάλες οξυγόνου, highflow συσκευές, τεστ κτλ.

 Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε πέντε συγκεκριμένες προτάσεις άμεσης εφαρμογής:

  • Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και ειδικά των μεγάλων, που έχουν πλήρεις δομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, ώστε να συμμετάσχουν σε ενιαίο σχεδιασμό, με τους ίδιους όρους με το Δημόσιο, με υποχρεωτική ένταξη του προσωπικού τους, ένταξη και των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σχεδιασμό.
  • Υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες (πνευμονολόγοι, παθολόγοι κλπ) στα δημόσια νοσοκομεία, για την κάλυψη των αναγκών στις νέες covid κλινικές που δημιουργούνται. Με την συμβολή του Ι.Σ.Α και του Π.Ι.Σ.. “Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανάθεση καθηκόντων σε γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων (π.χ. ουρολόγοι ή οφθαλμίατροι)” επεσήμανε.
  • Πολλαπλασιασμός των τεστ που διενεργούνται στον πληθυσμό με σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Εξασφάλιση rapid test για όλους τους μη covid ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία και τους συνοδούς τους, ώστε να μη μολύνονται εκεί.
  • Άμεση λειτουργία κλιμακίων (taskforce) της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την συμμετοχή και ιδιωτών ιατρών – και ειδικά αυτών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ – για επίσκεψη στα σπίτια σε ασθενείς covid, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  • Δημιουργία ειδικού συντονιστικού κέντρου, ικανού να παρέχει υποστήριξη και οδηγίες στους γιατρούς των νοσοκομείων και στα κλιμάκια της Π.Φ.Υ.
  • Τέλος, η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε την πρότασή του Κινήματος Αλλαγής να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Φώφη Γεννηματά

Δείτε ακόμη:

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου: Αδιάλλακτος και προκλητικός ο Ερντογάν
“Σφαγή” Καιρίδη – Τσίπρα στον αέρα: «Σκάστε» – «Είσαι καραγκιόζης»
Τσίπρας: Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε γάμους και βαφτίσια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις