Λύσεις για σκασμένα χείλη: Ποιο προϊόν στην κουζίνα τα θεραπεύει

PLUS

Λύσεις για σκασμένα χείλη: Ποιο προϊόν στην κουζίνα τα θεραπεύει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Λύσεις για σκασμένα χείλη: Υπάρχει ένα "μυστικό προϊόν" που το έχουμε όλοι μας στην κουζίνα και βοηθάει στα σκασμένα χείλη.

18.03.2021 | 14:01

Το κρύο τον Χειμώνα είναι ο βασικός “εχθρός” για τα χείλη σου. Μια ενοχλητική παρενέργεια του κρυολογήματος είναι τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη. Εκτός όμως από το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα, η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε πόνο. Στα σκασμένα χείλη δημιουργούνται ρωγμές, οι οποίες μπορεί να μολυνθούν από βακτήρια και να γίνουν πληγές. Έτσι τα χείλη φαίνονται ακόμα πιο άσχημα και συγχρόνως εσύ πονάς. Ένας τρόπος για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα είναι να προστατεύσουμε με σωστό τρόπο τα χείλη μας. Η καλύτερη λύση είναι η  βαζελίνη. Όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι τα χείλη σε «τραβάνε», τότε σημαίνει ότι έχουν αφυδατωθεί και ξεραθεί.

Η βαζελίνη δεν θα αφήσει τα χείλη να ξεραθούν και άλλο ώστε να δημιουργηθούν πληγές. Μπορεί να είναι χειμώνας αλλά τις μέρες που έχει ήλιο, μπορεί να μην κάνει ζέστη, αλλά οι  βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν. Βιταμίνες Α και Ε μπορούν να προστατεύσουν τα χείλη μας από τις ακτίνες UVA  και UVB. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες και μπορούν να είναι και σε μορφή lipstick. Αν τίποτα από αυτά δεν πιάνει, τότε πρέπει να ακολουθήσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου. Μην τρομάζεις δεν είναι κάτι φοβερό. Αν νιώθεις φαγούρα και τσούξιμο, τότε θα χρειαστείς κάποια φαρμακευτική αλοιφή. Την αλοιφή αυτή θα πρέπει να την βάζεις αρκετά συχνά ώστε να έχεις γρήγορα αποτελέσματα.

Το προϊόν στην κουζίνα που θεραπεύει τα σκασμένα χείλη

Υπάρχει ένα προϊόν που όλοι έχετε στην κουζίνα σας και κάνει θαύματα στα σκασμένα χείλη. Αυτό δεν είναι άλλο από το μέλι, για το οποίο υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητές του. Χρησιμοποιήθηκε για αιώνες ως τοπική θεραπεία για τη φροντίδα του δέρματος και μια σειρά από άλλα θέματα υγείας. Το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει στην ενυδάτωση των χειλιών σας και ταυτόχρονα στην προστασία τους από το σκάσιμο και τις διάφορες μολύνσεις. Λειτουργεί, επίσης, ως ήπιος απολεπιστής και μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση ξηρού, νεκρού δέρματος από τα χείλη σας.

Συνταγή για σπιτικό πίλινγκ με μέλι

Για ένα σπιτικό πίλινγκ με μέλι που θα απομακρύνει το νεκρό δέρμα από τα χείλη και ταυτόχρονα θα τα ενυδατώσει θα χρειαστείτε μία κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και τρίψτε με το μείγμα τα χείλη σας απαλά για 3- 4 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά.

Δείτε ακόμη:

Νηστίσιμο και νόστιμο; Αυτοί είναι οι σωστοί συνδυασμοί τροφών
Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας
Αυτά τα ζώδια κάνουν παράλληλες σχέσεις – Ποια είναι τα πιο πιστά
Exit mobile version