Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: Ρώσος πρωθυπουργός, Μακρόν και Κάρολος στην Αθήνα

ΚΟΣΜΟΣ

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: Ρώσος πρωθυπουργός, Μακρόν και Κάρολος στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: Στην Αθήνα θα έρθουν επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος

18.03.2021 | 18:36

Είναι επίσημο, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα έρθει στην Ελλάδα στις 24 Μαρτίου για τους πανηγυρικούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρώσος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομολόγό του και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Στην Αθήνα θα έρθουν επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος, οι οποίοι θα ξεναγηθούν και στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου,

«Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Mishustin θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα».

Η παρουσία αυτών των ηγετών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς τα κράτη που εκπροσωπούν διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η επίσκεψη των υψηλών προσκεκλημένων στην Εθνική Πινακοθήκη

Στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο ΓΕΕΘΑ προετοιμάζουν μια απλή, λιτή αλλά και επιβλητική παρέλαση, για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπ’ όψιν την συγκυρία με την πανδημία που έχει ανατρέψει ό,τι θεωρούσαμε κανονικό ή φυσιολογικό.

Υψηλόβαθμη αναμένεται και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην παρέλαση, ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την διοίκηση του Τζο Μπάιντεν. Το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός μέχρι αυτή την ώρα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αλλαγών λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που θα επικρατεί την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη Τετάρτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου, οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση αναμένεται να περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης με οικοδεσπότες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό η πανδημία υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει το πλάνο της. Τελικώς δεν θα τελεστούν τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τους άλλους, ολιγάριθμους, υψηλούς προσκεκλημένους θα περιηγηθούν στην εντυπωσιακή συλλογή. Τα επίσημα εγκαίνια αναβάλλονται πιθανότατα για τον Ιούνιο.

Δείτε ακόμη
«Μήπως διψάς για αίματα;» – Το γκροτέσκο στα τραγούδια της επανάστασης
«Νίκη ή Θάνατος» κι όχι «ελευθερία», γιατί η Μάνη ήταν ελεύθερη
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Ένας εθνικός θησαυρός των Γάλλων στην Αθήνα
Exit mobile version