Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ άρση μέτρων: Λες και ο κορονοϊός εξαφανίστηκε!
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ άρση μέτρων: Λες και ο κορονοϊός εξαφανίστηκε!

Ισραήλ άρση μέτρων: Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία πως το τέλος της πανδημίας για τη χώρα του είναι κοντά.

Σκηνές ελπίδας έρχονται από το Ισραήλ που επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. Η μουσική δυνατά, κόσμος χορεύει, πίνει και διασκεδάζει σε γεμάτα μαγαζιά χωρίς μάσκες. Αυτές οι εικόνες δεν είναι πριν από την περίοδο της πανδημίας τότε που ο πλανήτης δεν γνώριζε την ύπαρξη του κορωνοϊού, αλλά από εχθές το βράδυ στο Ισραήλ. Εδώ και δύο εβδομάδες η χώρα έχει άρει το μεγαλύτερο μέρος των περιοριστικών μέτρων και έχει ξεκινήσει να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Με λιγότερα από 1.800 νέα κρούσματα την ημέρα και τις υγειονομικές αρχές να έχουν εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση το σχεδόν 60% του πληθυσμού η κυβέρνηση Νετανιάχου με το βλέμμα και στις εκλογές στα τέλη του μήνα, έχει επιτρέψει και τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους. Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία πως το τέλος της πανδημίας για τη χώρα του είναι κοντά.

Με τις εκλογές στο Ισραήλ να είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 23 Μαρτίου, η διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται να έχει ενισχύσει σημαντικά τα ποσοστά του πρωθυπουργού της χώρας, η δημοτικότητα του οποίου δοκιμάστηκε πολύ από τις αποκαλύψεις για διαφθορά. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν για ακόμη μία φορά νικητή έστω και με μικρή διαφορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις