Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Αρναούτογλου – κακοκαιρία: Απότομη μεταβολή το Σαββατοκύριακο
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αρναούτογλου – κακοκαιρία: Απότομη μεταβολή το Σαββατοκύριακο

Καιρός Αρναούτογλου - κακοκαιρία: Η πρόγνωση του καιρού έως την ερχόμενη Τετάρτη - Οι περιοχές που θα χιονίσει και θα σημειωθούν έντονες βροχές

Για αλλαγή του καιρού με τοπικά έντονες βροχές το Σαββατοκύριακο, αλλά και το θερμοκρασιακό χωρισμό της χώρας στα δύο προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μιλά για ψύχρα έως και κρύο από την κεντρική Ελλάδα και πάνω, αλλά και μαλακό καιρό, σχετική ζέστη και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα. Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο. Θα φυσάει βοριάς στη βόρεια Ελλάδα και νοτιάς στη νότια Ελλάδα. Οι αξιόλογες βροχές θα αφορούν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις έως και την Κυριακή δεν αποκλείεται τοπικά να είναι πυκνές, στα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα δεχτούν αρκετά έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε,

“Ιδιαίτερα βροχερή η ρότα του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κο στα δυτικά, κεντρικα και βόρεια με σχετικό κρύο στα βόρεια ενώ αντίθετα για τα νοτια αναδιπλώνεται η Σαχάρα και ξεθαρρεύει αρκετά ζέστη και σκονη (χάρτες μεταφοράς σκόνης στο δελτίο καιρού)”.Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού έως και τη Δευτέρα.

Η Πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Σάββατο 20/3

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία οι βροχές στη νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Κυριακή 21/3

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα 22/3

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4
με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια.

photo of flying bird near pavement and wall

Τρίτη 23/3

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.Στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τετάρτη 24/3

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νοτιοδυτικά,σταδιακά όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα, με ένταση 5
με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές
ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις