Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Μένη Κουμανταρέα: Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μένη Κουμανταρέα: Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Δίκη Μένη Κουμανταρέα: Μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων «έσπασε».

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπως και πρωτόδικα, οι δύο Ρουμάνοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Προκειμένου όμως να σπάσουν τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, ζήτησαν διά των συνηγόρων τους να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά.

Τελικώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε την ποινή των 15 ετών κάθειρξης στους δύο καταδικασθέντες αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Έτσι, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων «έσπασε» και οι δύο άνδρες θα εκτίσουν κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Επιπλέον, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για απόπειρα ληστείας.

Δίκη Μένη Κουμανταρέα

Το έγκλημα

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις