Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 2χρονος Κρήτη – βαρέλι: Πανελλήνια συγκίνηση για τον μικρό Ζαχαρία
ΕΛΛΑΔΑ

2χρονος Κρήτη – βαρέλι: Πανελλήνια συγκίνηση για τον μικρό Ζαχαρία

2χρονος Κρήτη - βαρέλι: Με δάκρυα στα μάτια η γιαγιά του διχρονου παιδιού περιγράφει πώς βρήκε η ίδια το διχρονο εγγονάκι της μέσα στο βαρέλι.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το δίχρονο αγοράκι από την Κρήτη, το οποίο διέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του και έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο. Ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης χαρακτήρισε φτωχή την ανταπόκριση του παιδιού στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα. Το μωρό νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. “Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)”, σημειώνεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή.

Η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή

“Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλοι και κυρίως οι γονείς περιμένουν ένα δεύτερο θαύμα, καθώς υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα με τους γιατρούς να παλεύουν επί δύο ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά, το δηλώνουν νεκρό και ειδοποιούν το ΕΚΑΒ να έρθει να το παραλάβει προκειμένου να το μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, λίγο πριν φτάσει το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας ενημερώνεται πως το παιδί απέκτησε ασθενή σφυγμό.

Οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του παιδιού ζήτησε και έγινε αεροβάπτισμα, και στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας. Όπως γράφει το Creta Live, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας! Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

2χρονος Κρήτη: Τι είπαν οι γιατροί

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Πετούσης, που ανέλαβε το μικρό αγόρι το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας χωρίς τις αισθήσεις του. “Σε μας το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη. Τώρα οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ”, επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost ενώ τόνισε πως για αρκετή ώρα έκαναν αναζωογόνηση.

“Προσπαθήσαμε πολύ ώρα να κάνουμε την αναζωογόνηση. Ενώ θεωρήσαμε ότι είχαν τελειώσει όλα και πήγαμε να κάνουμε τα διαδικαστικά είδαμε πως ξεκίνησε μια δραστηριότητα και συνεχίσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας μέσα στο ασθενοφόρο. Διασωληνώθηκε στο δρόμο και φτάσαμε στη ΜΕΘ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια και ξαφνικά παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Δεν υπήρχε σημείο ζωής”, υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πετούσης.

Παράλληλα, από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα, Νίκος Δρακωνάκης τόνισε πως δόθηκε μία πραγματική μάχη. “Πραγματικά δώσαμε μία μάχη, το επαναφέραμε μέχρι ένα βαθμό από εδώ και πέρα είναι στη Μονάδα στο ΠΑΓΝΗ κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και κάναμε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν”, ανέφερε ο κ. Δρακωνάκης.

2χρονος Κρήτη: Σε σοκ η γιαγιά

H κ. Μαρία, με δάκρυα στα μάτια διηγείται πως έγινε το κακό και πως η ίδια βρήκε το δίχρονο εγγονάκι της μέσα στο βαρέλι. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γιαγιά του παιδιού, ήταν εκείνη που είχε μαζί της το παιδί και το πρόσεχε καθώς η μητέρα του έλειπε από το σπίτι.

Μάλιστα όπως είπε λίγο πριν γίνει το κακό, το παιδί παραλίγο να δεχτεί το δάγκωμα σκύλου κάτι το οποίο αν τελικά είχε γίνει δεν θα ακολουθούσαν όλες αυτές οι δραματικές στιγμές. Κάποια στιγμή και ενώ το παιδί περιφερόταν ξέφυγε από την προσοχή της και η ίδια ξεκίνησε να το αναζητά αμέσως ενώ βγήκε και στη γειτονιά για να το εντοπίσει… Λίγη ώρα μετά ήρθε αντιμέτωπη με το σοκαριστικό γεγονός αντικρίζοντας το παιδί μέσα στο βαρέλι.

Ήταν εκείνη που το ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του και πίστεψε ότι ήταν νεκρό… Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν και οι γείτονες μην μπορώντας να πιστέψουν το συμβάν. Όλοι στο χωριό πλέον μιλάνε για ένα “θαύμα” και ελπίζουν το δίχρονο παιδί να τα καταφέρει και να βγει νικητής από αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνει στο ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις