Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις βάπτιση – ειδική άδεια: Τι συνέβη τελικά με το “οκ” της Πολιτικής Προστασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις βάπτιση – ειδική άδεια: Τι συνέβη τελικά με το “οκ” της Πολιτικής Προστασίας

Άδωνις βάπτιση - ειδική άδεια: "Μύλος" το πολιτικό σκηνικό, μετά την αποκάλυψη πως ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε νονός, εν μέσω lockdown, με ειδική άδεια από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ένα tweet του Άδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο ενημέρωνε τους ακόλουθους του ότι έγινε νονός, βαφτίζοντας ένα αγοράκι, τον Νίκο, ήταν αρκετό για να βάλει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τα μέτρα περιορισμού και ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι πρώτη φορά ακούει για ειδική άδεια προκειμένου να γίνει βάφτιση. Ο άνθρωπος που ζήτησε από τον Αδωνι Γεωργιάδη να γίνει νονός του γιου του είναι μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2016. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 επελέγη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα, τότε η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει λευκό στην σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν επέλεξε κάποιο άλλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση και συν τω χρόνω ο κ. Γεωργιάδης απέκτησε μία φιλική σχέση με τον πρόεδρο της αρχής σε βαθμό τέτοιο ώστε να του ζητήσει να γίνει νονός του γιου του. Λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης βαφτίσεων, η οικογένεια του προέδρου ζήτησε ειδική άδεια προκειμένου να γίνει η βάφτιση σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Γιατί δόθηκε η άδεια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ειδική άδεια ζητήθηκε επειδή υπήρχε η επιθυμία συγγενικό πρόσωπο του προέδρου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας να βρεθεί στη βάφτιση και να ζήσει από κοντά τη συγκίνηση του μυστηρίου και τη χαρά των γονιών του μικρού. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε νέο tweet στο οποίο υπαινίχθηκε τον λόγο της ειδικής άδειας. “Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κλπ ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατίρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους…αριστερά”.

Και σε συνέντευξή του λίγη ώρα αργότερα ξεκαθάρισε ότι η άδεια δεν δόθηκε επειδή ο ίδιος ήταν νονός. “Δεν εκδίδω εγώ άδειες, αλλά η Πολιτική Προστασία, η οικογένεια είχε τους δικούς της λόγους για να ζητήσει εξαίρεση. Η άδεια δεν βγήκε γιατί ήταν νονός ο Γεωργιάδης”, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Toc, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει ειδική άδεια για να γίνει βάφτιση αλλά έχουν προηγηθεί άλλες οκτώ με εννέα άδειες.

Στο όλο θέμα ενεπλάκη και η εκκλησία, καθώς ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας δήλωσε πως “από αυτό που γνωρίζω εγώ, αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί κανείς να πάρει άδεια και να τελέσει οτιδήποτε θέλει σε μια εκκλησία, έξω από αυτά που επιτρέπονται”.

Η δήλωση του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, που ερμηνεύτηκε από κάποιους ως παρέμβαση στο θέμα, προκάλεσε ενόχληση και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, οι οποίοι σε επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε πλήρης γνώση για τη υπόθεση και όλες τις πτυχές της όταν έγινε η συγκεκριμένη δήλωση από τον κ. Αθηναγόρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις